Ползи от селенометионин – Селен

Ползи от селенометионин – Селен за подобрение на здравето на щитовидната жлеза

Предистория на L-селенометионин и ползи

Селенометионинът е аминокиселина, в която се съдържа селен. Съществува в две форми, известни като енантиомери, включително L-селенометионин и D-селенометионин. L-селенометионинът се счита за биологично активен при хората и останалите форми на живот.

Основната стойност на L-селенометионин в здравните добавки е да осигури бионалична форма на селен, който е основно хранително вещество за човека. L-селенометионинът може да бъде по-лесен за усвояване от селенита, който е неорганична форма на селен, често използвана в здравословни добавки. Едно клинично изпитване показа, че L-селенометионинът има степен на усвояване с 19 процента по-висока от тази на селенита.

Селенът играе съществена роля в много биохимични реакции, особено като кофактор за намаляване на антиоксидантните ензими. L-селенометионинът се оксидира лесно, което му позволява да намали нивото на реактивните кислородни съединения. Тези съединения включват свободни радикали, които могат да причинят увреждане на клетките.

Използване на L-селенометионин

Като източник на селен, L-селенометионинът има много специфични приложения. Най-честите причини за приемане на L-селенометионин като здравословна добавка включват ПОДКРЕПА ЗА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА, сърцето, имунната система и управлението на здравословни нива на холестерол.

Признаци, че може да се нуждаете от L-селенометионин

Това е най-вероятно при пациенти със силно увредена стомашно-чревна функция, което може да възникне след операция за гастроинтестинален байпас при много възрастни пациенти или хора прилагащи диети. Най-честите признаци, че може да се нуждаете от L-селенометионин, включват лоша сърдечна функция и дегенерация на хрущяла. Общата умора и слабата имунна система също могат да означават, че може да имате полза от L-селенометионин.

 

Продукти, съдържащи L-селенометионин

 

 

-> За да поръчате кликнете върху продукта или последвайте линка:

L-селенометионин – 90tb.

 

 

 

 

 

 

 

Споделете тази статия


Call Now Button