Подагра – Симптоми – Лечение

Подаграта, наричана още ,, болеста на кралете‘‘ се отнася към групата на кристалните артропатии.

Подаграта се дължи на повишаване нивото на пикочната киселина в кръвта (хиперурикемия). Това от своя страна води до отлагане на кристали мононатриев урат в тъканите. Проявява се с болки в ставите и образуване на камъни в бъбреците.

Честота на подаграта сред населението зависи от честотата на хипреурикемията. Последната е по-честа при мъже, наднормено тегло, голяма телесна повърхност, висок ръст, висок холестерол, високи нива на уреята и креатинина в серума, при употреба на алкохол. Други рискови фактори са приемът на диуретици, хепарин, циклоспорин. Не всяка хиперурикемия води до развитие за заболяването. За това значение имат и други фактори.

Какви са болестните промени?

Общото съдържание на пикочна киселина в организма нормално е около 1g. При болните от подагра то може да се увеличи до 30g и повече.

Пикочната киселина представлява продукт от порфириновия обмен. Възрастта, полът и храненето повлияват значително концентрацията на пикочна киселина в организма. Предвид границата на разтворимост на натриевия урат в плазмата, хиперурикемия се наблюдава при достигане на серумна концентрация на пикочна киселина над 380 ммол/л.

Какви са симптомите?

Асимптоматична хиперурикемия – при това състояние е налице високи нива на серумна пикочна киселина, но все още няма ставни кризи, тофи или камъни в бъбреците. Това състояние обикновено продължава около 20 години преди да се появят оплакванията. Появата на ставните кризи зависи от степента на повишение на пикочната киселина – колкото е по-висока, толкова е по-вероятно да се появят ставни кризи.

Остра подагрозна криза – обикновено се появява при мъже на възраст над 50 години. Тя в 90 % от случаите засяга само една става като най-често това е метатарзофалангеалната става на големия пръст на крака (между ходилните кости и първата фаланга на палеца). Ако са засегнати други стави, те са по-често от ставите на долния крайник или лактите.

Острата подагрозна криза обикновено започва нощем, ставата бързо почервенява и се подува. Болката се усилва постепенно до степен, че дори завивката става нетърпима.

Междупристъпен период – липсват каквито и да било оплаквания. Той трае различно дълго. Обикновено следващата подагрозна криза е през следващите 6 месеца до 2 години. Следващите подагрозни кризи настъпват не толкова остро, засягат повече стави, преминават по-бавно.

КИДНИ ХОУП + ЧЕРЕША + МАГДАНОЗ + ВИТАМИНИ В5 / В6 – ЕСТЕСТВЕН ПРОДУКТ В ПОДКРЕПА ЗДРАВЕТО НА БЪБРЕЦИТЕ И ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА!!!

Усложнения:

Както беше споменато по-горе, подаграта често се изявява в рамките на т.нар метаболитен синдром. Следователно усложненията са свързани, както със самото заболяване, така и с усложненията на съпътстващите заболявания. Затлъстяването, повишеното артериално налягане, увеличените нива на холестерола и триглицеридите са рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания – исхемична болест на сърцето, остър миокарден инфаркт, цереброваскуларни нарушения (нарушения на мозъчното кръвообращение).

Как да се предпазим?

PICOLIMOT HEPA + CRANBERRY от Grewia
ПИКОЛИМОТ ХЕПА + ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА – 100% ЕФЕКТ ПРИ ПОДАГРА И ПОДАГРИЧНИ ХРОНИЧНИ КРИЗИ!!!

е хранителна добавка, която е създадена изцяло от 9 билкови натурални екстракти Червена боровинка; Целина; Полски хвощ; Гудучи; Шипка; Бял равнец; Синя тинтява; Троскот корен; Корен Гръмотрън.

PICOLIMOT HEPA + CRANBERRY от Grewia

е хранителна добавка, съставена от 100% натурални продукти. Тя е чудесно средство, което допринася за регулиране на серумната концентрация на пикочната киселина с напредване на възрастта, за подобряване здравето на простатата, отделителната система и ставните възпаления. Основното му действие може да се характеризира като естествен антиоксидант и модулатор , който блокира кристализирането в кръвта и урината и предпазва от появата на възпаления на бъбреците. Добавката е подходяща за хора предразположени към подагрични заболявания, при страдащи от тежки ставни болки и спазми вследствие на подагрични кризи, за облекчение при хронична подагра, при проблеми с простата и уринирането, при болки и възпаления на бъбреците, при намалена физиологична функция на ставите.

Как действа продуктът:

  • Действа благоприятно и успокояващо при подагрични кризи и хронична подагра;
  • Контролира обмяната и серумната концентрация на пикочната киселина при бъбречна и вторична подагра;
  • Регулира синтеза на пурините и оказва благоприятно влияние върху ставите и бъбреците;
  • Усилва разтварянето на кристалите и предотвратява образуването на кристални депа;
  • Снижава болката при остър моноартрит с предилекция в засягането на ставите на долните крайници;
  • Предпазва от прогресно видоизменяне в полиартикуларната форма при постменопаузални жени;
  • Предпазва от рецидивиращ остър артрит на МТФС-1 с хиперурикемия ;
  • Притежава силно антиоксидантно и противовъзпалително свойство;
  • Въздейства положително на пикочната система и подобрява здравето на простатата;
  • Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО;

Изцяло натурален продукт, подходящ за вегани

 

КИДНИ ХОУП – ЧЕРЕША / МАГДАНОЗ / ВИТАМИНИ В5 / В6 – ПИКОЛИМОТ ХЕПА / ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА – ЕСТЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ В ПОДКРЕПА ЗДРАВЕТО НА БЪБРЕЦИТЕ И ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА ПРИ ПОДАГРА И ПОДАГРИЧНИ ХРОНИЧНИ КРИЗИ!!! – Допринасят за поддържане на правилните функции и здравето на пикочните пътища, пикочния мехур, уретрата, бъбречното легенче и бъбречния паренхим; Регулират синтеза на пурините и оказват благоприятно влияние върху ставите и бъбреците, предотвратяват повторната поява на цистит и уроинфекции; Усилват разтварянето на кристалите и предотвратяват образуването на кристални депа; Въздействат положително на пикочната система и подобряват здравето на простатата; Действат благоприятно и успокояващо при подагрични кризи и хронична подагра; Контролират обмяната и серумната концентрация на пикочната киселина при бъбречна и вторична подагра; Подпомагат екскрецията на отпадните продукти от бъбреците и е много ефикасен при нефрити; Притежават силно изразено терапевтично, антиоксидантно и антидепресивно свойство; Контролират обмяната и серумната концентрация на пикочната киселина и оказва благоприятно влияние върху ставите и бъбреците при бъбречна и вторична подагра; Предпазват от прогресно видоизменяне в полиартикуларната форма при постменопаузални жени; Предпазват от рецидивиращ остър артрит на МТФС-1 с хиперурикемия; Предпазват от вредното натрупване на отлагания от калциеви и други минерални соли, също причиняващи обструкции; Влияят положително при бъбречна поликистоза, пиелонефрит и гломерулонефрит; Снижават болката при остър моноартрит с предилекция в засягането на ставите на долните крайници, предпазва от рецидивиращ остър артрит на МТФС-1 с хиперурикемия; Действат благоприятно при лечение на резистентни на антибиотици бактерии, намаляват риска от възпаления и инфекции имат диуретичен, имуномодулиращ и противовъзпалителен ефект; Оказват благоприятно влияние върху уринарния тракт, бъбреците и кръвоносните съдове, спомагат благоприятно при хронична умора, хроничен, емоционален, психически или физически стрес; Не повлияват върху съпътстваща лекарствена терапия, нямат странични ефекти и не води до пристрастяване; Не съдържат изкуствени оцветители, консерванти и ГМО; Изцяло натурални продукти; СЪДЪРЖАНИЕ 60 + 60 желатинови / веган капсули ДНЕВНА ДОЗА 2 + 2 капсули КУРС НА ТЕРАПИЯ 3 месеца

Споделете тази статия


Call Now Button