Нови методи за лечение на раковите заболявания

ВИРУТЕРАПИЯ

Виротерапията може да бъде надеждата за много пациенти с рак и предоставя нова възможност за ефективно лечение, което наистина може да спаси животи. Кои видове рак се лекуват с виротерапия на рака? Раковата виротерапия е официален, иновативен, високоефективен метод за лечение на рак, използващ уникален вирус, който търси и унищожава раковите клетки в човешкото тяло. Раковите заболявания, които са чувствителни към вируса, са: Меланом (Проект за превенция), Рак на яйчниците, Рак на пикочния мехур, Рак на бъбреците, Рак на белия дроб, Рак на простатата, Колоректален рак, Рак на матката, Рак на гърдата, Саркома. Вирусът унищожава раковите клетки избирателно, без да засяга здравите клетки. Терапията има леки настинки странични ефекти. Раковата виротерапия стимулира естествените защитни механизми на организма чрез активиране на имунната система, която често се потиска от други методи на лечение. Това е безопасна терапия с много обещаващи резултати.

CAR-T ТЕРАПИИТЕ

CAR-T терапиите променят лечението на рака. Одобрените от FDA CAR-T терапии могат да се използват за лечение на пациенти, които вече са преминали през поне едно неуспешно стандартно лечение, като химиотерапия или трансплантация на стволови клетки. С успеваемост от около 30% до 40% за трайна ремисия2, леченията с CAR-T са единствената одобрена от FDA терапия, която показва значителна полза за тези пациенти, които преди пет години не са имали друг курс на лечение. Ето защо, въпреки потенциално опасните странични ефекти, приемането на CAR-T терапията като лечение продължава да нараства. Скорошно проучване, публикувано в Nature3, показва, че лечението с CAR-T може да бъде по-ефективно от други лечения като първо лечение за рецидивирал/рефрактерен пациент, а не като втора линия или по-късно. Ако е така, това би донесло нова надежда за пациентите и би намалило общото им време на лечение: лечението с CAR-T обикновено отнема около месец, в сравнение с шестте месеца, които често се изискват за традиционна химиотерапия или трансплантация на стволови клетки.

ИЗСЛЕДВАНИЯ НА АЛБЕНДАЗОЛ И МЕБЕНДАЗОЛ

Мебендазол, добре известно лекарство против хелминти в широка клинична употреба, има противоракови свойства, които са изяснени в широк спектър от предклинични проучвания върху редица различни видове рак. Показателно е, че има и два случая на противоракова активност при хора. Данните са обобщени и обсъдени във връзка с предложените механизми на действие. Въз основа на представените доказателства се предполага, че мебендазолът ще взаимодейства с редица други лекарства, включително съществуващи химиотерапевтици, и че по-нататъшното проучване на потенциала на мебендазола като противораково средство е оправдано. Използването на албендазол и мебендазол, т.е. бензимидазолови широкоспектърни антихелминтици, при лечение на паразитни инфекции, както и на рак, е обстойно проучвано. Известно е, че тези лекарства блокират микротубулните системи на паразити и клетки на бозайници, което води до инхибиране на усвояването и транспорта на глюкоза и накрая до клетъчна смърт. В крайна сметка те проявяват овицидни, ларвицидни и вермицидни ефекти върху паразитите и туморицидни ефекти върху гостоприемниците. Албендазол и мебендазол най-често се предписват за лечение на чревни нематодни инфекции (аскариаза, анкилостомози, трихуриаза, стронгилоидоза и ентеробиоза) и могат да се използват и при чревни тении (тениаза и хименолепиаза).

МЕДИЦИНСКИ ГЪБИ

Медицински гъби, известни също като микомедицински препарати, и полизахаридни препарати, получени от гъби, са изследвани като имуномодулатори и адювантни средства при лечение на рак.

Установено е, че микомедикаментите променят туморния отговор и подобряват имунната функция, предимно при пациенти със солидни тумори. Гъбите съдържат биологично активни полизахариди в своите плодови тела или мицел. -глюканите на гъбите приличат на бактериални клетъчни стени и се комплексират с комплемент върху макрофагите, за да активират имунен отговор, предизвикващ освобождаването на различни цитокини, които са активни в инхибирането на тумора.

Grifola Frondosa (майтаке)

Grifola frondosa е ядлива гъба, широко използвана в традиционната азиатска медицина D-фракцията на майтаке е биоактивен екстракт, който е широко изследван като адювантна терапия. Той действа като модификатор на биологичния отговор, осигурявайки Т-клетъчно зависимо имунно усилване и активиране, което подобрява антитуморния ефект. Майтаке често се използва, за да намали страничните ефекти от химиотерапията и да я направи по-ефективна.

Ganoderma Lucidum (рейши)

Рейши често е наричана гъбата на безсмъртието. Самата гъба не е годна за консумация поради силната си горчивина, но продуктите от Ganoderma lucidum се предлагат на пазара в много форми. Полизахаридите GL-PS и GL-T имат най-силно противораково действие. Те могат да инхибират клетъчния цикъл, цитотоксични са и имат антиметастатични, имуномодулиращи, антиоксидантни, антимикробни и противовъзпалителни ефекти.

Lentinula Edodes (шийтаке)

Шийтаке е втората по големина култивирана и най-популярната ядивна гъба в света. Полизахаридният екстракт, активно свързано с хексоза съединение (AHCC) на гъбата Lentinula edodes е тестван в няколко проучвания върху хора. Единадесет пациенти с напреднал рак, на които са давани 3 g на ден AHCC в продължение на 1 месец в неконтролирано проучване, показват 2,5 пъти увеличение на активността на естествените клетки убийци и повече от половината са имали туморен отговор [12]. Статистически значими увеличения на процента на лимфоцитите, нивата на албумин, общото физическо здравословно състояние и поддържането на ежедневните дейности са докладвани при пациенти с напреднал рак на черния дроб, на които е даден AHCC вместо плацебо [13]. Кохорта от 269 пациенти с хепатоцелуларен рак, които са получили лечебна резекция, е назначена да получава или 3 g AHCC дневно, или контрола след операцията. Третираната група има значително по-дълъг интервал без заболяване и повишена обща преживяемост.[14]

Лентинанът

Това е друг полизахариден екстракт от L. edodes. Дългосрочната употреба в Китай е установила, че подобрява качеството на живот и увеличава ефикасността на химиотерапията и радиацията.[15] Hericium Erinaceus (Лъвска грива) Hericium erinaceus се използва често заради неговите невропротективни ефекти.

АНТИ КАНЦЕРОГЕННА ТЕРАПИЯ С МЕДИЦИНСКИ ГЪБИ И БИЛКИ

Гревия Херб разработва и предлага три хранителни добавки със съдържание на лечебни гъби: Витамин Б17 + гъба рейши, Кансеръл Съпорт съдържащ гъба майтаке и Химиотерапи хоуп с гъба рейши. Освен лечебните гъби продуктите съдържат множество други натурални съставки с доказано действие срещу туморни образувания.

Продуктите на Гревия Херб може да поръчате като кликнете върху снимката на продукта или бутон поръчай.

 


        
                 

 

За допълнителна информация и поръчки:

+359895550550

 

 

Споделете тази статия


Call Now Button