Симптоми на висок холестерол и решение

Девет са основните симптоми за наличието на висок холестерол:

1. Подуване на корема и храносмилателни проблеми

Стомахът ви кара да чувствате тежест и загуба на апетит. Излишният поток от липидно вещество влияе директно върху метаболизма и задейства храносмилателната система в тялото ви, а вие усещате подуване и тежест.

Ако постоянно изпитвате тези проблеми, трябва да отидете на тест за липиден профил.

2. Лошо дишане

Лошото дишане също е често срещан симптом на висок холестерол. Когато черният дроб секретира различните вещества, LDL никога не се разтваря в кръвта, остава лошо лепкаво в артериите и предотвратява доброто храносмилане. Когато храносмилането ви не е много добро, лошото отделяне на миризма от стомаха ви прави дъха ви лош.

Ако почувствате, че изведнъж дъхът ви се е влошил и хората бягат от вас, уверете се за среща с лекар.

3. Изтръпване на частите на тялото

Изтръпването на частите на тялото може да бъде ранен признак на висок холестерол. Ако постоянно изпитвате изтръпване в частите на тялото си, тогава високият холестерол може да е отговорен за това. Въпреки това, други причини също могат да бъдат отговорни за изтръпването и подуването.

4. Болка в гърдите

Болката в гърдите е най-забелязаният и важен симптом, който човек никога не трябва да пренебрегва. Хората, изправени пред сърдечни проблеми, обявиха, че чувстват тежест и болки в гърдите, а много от тях никога не забелязаха какво казва тялото им и загубиха живота си.

Поради високия холестерол, кръвообращението се засяга и оказва натиск върху артериите, което причинява болка в гърдите, тежест в гърдите и хипертония.

5. Главоболие и гадене

Хиляди хора умират всяка година поради повишения холестерол, защото той засяга сърцето ни. Главоболието и гаденето също са едни от често срещаните симптоми на високо ниво на холестерол.

Има няколко причини, които могат да причинят главоболие и световъртеж. Все пак, ако имате необичайно замайване и загуба на контрол над себе си и мозъчна мъгла, това не е обичайно нещо.

Намесата в кръвообращението пречи на правилния кислород в мозъка, така че чувствате главоболие и гадене.

6. Умора и стрес

Ако чувствате прекомерна умора, умора и сънливост през целия ден, не пренебрегвайте тези симптоми. Да, вярно е, че много други фактори могат да бъдат отговорни за тези симптоми, но сега експертите смятат, че високият холестерол също е причина за прекомерна умора.

Тялото ви се нуждае от такива хранителни вещества и кислород, но лошият холестерол пречи на тялото ви да получи всички тези хранителни вещества, така че чувствате липса на енергия и умора.

7. Слабо зрение

Повишените нива на холестерол също могат да повлияят на зрението ви и да го влошат. След извършване на много изследвания беше изчислено, че лошият холестерол не е подходящ за вашето зрение и ако не се лекува навреме, може да се влоши и човек може да загуби зрение.

8. Кожни обриви

Сърбеж, възпаление, малки петна също са симптоми на лош холестерол. Тези симптоми са много чести и никога не знаете, че повишеният холестерол може да засегне кожата ви. Но това е вярно.

Нарушеното кръвообращение и липсата на необходимите хранителни вещества влияят на здравето на кожата ви и я правят матова и груба. Ако почувствате кожни усещания и петна по кожата, поискайте липиден панелен тест.

9. Затруднено дишане

Затрудненото дишане или недостигът на въздух е забележим симптом на високи нива на холестерол. Когато се чувствате подути и натискът върху артериите, това причинява затруднено дишане и тежест в гърдите.

Вашите артерии се нуждаят от правилна циркулация и повече кислород, за да дишат добре, но когато LDL засяга автоматично здравето на сърцето ви, дихателната ви процедура се прекъсва.

Симптоми на висок холестерол по време на бременност

Симптомите на висок холестерол по време на бременност ще варират в зависимост от цялостното здраве на жената и конкретната фаза на нейната бременност. Въпреки това, някои общи симптоми, които могат да показват високи нива на холестерол, включват:

Чувство на умора през цялото време.

Затруднено дишане

Болка в гърдите

Учестен пулс

Гадене и повръщане

РЕШЕНИЕТО

Grewia Herb ®  Разработи нов продукт с иновативна и успешна формула, който притежава:

 

 

Доказана алтернативна формула за натурален и здравословен контрол на холестерола;

  • Понижава стойностите на LDL холестерола, общия холестерол, триглицеридите и кръвното налягане;
  • Подобрява инсулиновата чувствителност, понижава инсулина и кръвната захар;
  • Предотвратява рискът от атеросклероза и съпътстващи здравословни проблеми;
  • Поддържа нормалната пропускливост на стените на кръвоносните съдове;
  • Подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система;
  • Поддържа еластичността на кръвоносните съдове;
  • Контролира нивата на кръвното налягане;
  • Благоприятства на кръвообращението на мозъка и крайниците;
  • Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО;
  • Изцяло натурален продукт;

 

 

 

Споделете тази статия


Call Now Button