ВАЖНО ЗА ЗАХАРНИЯ ДИАБЕТ

Какво трябва да знам за захарния диабет?

Диабетът е състояние, при което тялото или не произвежда достатъчно инсулин, или не е в състояние да използва инсулина ефективно от клетките. Инсулинът е естествен хормон, произвеждан от панкреаса на вашето тяло, за да контролира нивото на глюкоза (вид захар) в кръвта ви. В резултат на това, ако имате диабет, кръвната захар (често наричана кръвна захар) става много висока.

Диабетът е труден за лечение, но може да се контролира с помощта на диета и упражнения и ефективно естествено лечение. Важно е хората с диабет да бъдат диагностицирани и лекувани възможно най-скоро, тъй като високите нива на кръвната захар могат да увредят органите и тъканите на тялото, което води до усложнения като увреждане на нервите, увреждане на бъбреците, инфаркти, инсулти, периферни съдови заболявания (причиняващи болка в краката и язви на краката), катаракта и загуба на зрение. между другото.

Какви са различните видове диабет?

Има много видове диабет, но трите основни типа са: диабет тип 1, диабет тип 2 и гестационен диабет. Всеки тип диабет има различни причини и ефекти в организма и е свързан с различни рискови фактори. Общото между тях е невъзможността да контролират нивата на кръвната захар.

Диабет тип 1 (известен преди като младежки диабет или инсулинозависим диабет)

Диабет тип 1 се характеризира с факта, че клетките, които имат функцията да произвеждат инсулин в панкреаса (бета клетките), се унищожават погрешно от собствената имунна система на човека. Тялото не е в състояние да произведе достатъчно инсулин, при което кръвната захар не може да се контролира и може да стане много висока. Само около 5% от хората с диабет имат този тип. Диабет тип 1 обикновено се среща при деца и млади възрастни, но може да се появи на всяка възраст.

Диабет тип 2 (по-рано известен като диабет при възрастни или неинсулинозависим диабет)

Диабет тип 2 възниква, когато телесните клетки не са в състояние да абсорбират инсулина ефективно. Клетките стават резистентни към ефектите на инсулина, което води до неконтролирана кръвна захар. Диабет тип 2 се диагностицира при хора на възраст над 30 години с наднормено тегло или затлъстяване. Въпреки това, този тип диабет става все по-често срещан в по-младите възрастови групи поради увеличаването на броя на децата и младите хора с наднормено тегло и затлъстяване.

Гестационен диабет

Гестационният диабет е тип, който се диагностицира по време на бременност. Причинява се от хормони на бременността или недостатъчно количество инсулин. Този тип диабет обикновено е временен и изчезва след края на бременността, въпреки че това не винаги е така. Децата, чиито майки са имали гестационен диабет, докато са били в утробата, са по-склонни да развият диабет по-късно в живота.

Какво е предиабет?

Въпреки че диабетът може да се появи без предупреждение, повечето хора преминават през етап на преддиабет или “нарушен глюкозен толеранс”, преди да развият диабет.

Ако имате преддиабет, добрата новина е, че можете да намалите вероятността от развитие на диабет, като промените това, което ядете и колко сте физически активни, както и като приемате естествени добавки, които регулират нивата на кръвната захар и поддържат нормални нива на кръвната захар.

ЛЕЧЕНИЕ НА ДИАБЕТ 1 И 2 ТИП

Grewia Herb © създадена в помощ на хората с диабет – DIABETIC PRO + BLUEBERRY & BIOTIN – хранителна добавка, чийто състав е изграден от 100% натурални продукти. Комбинацията от съставки е чудесно средство за изчистване на организма от свободните радикали, регулиране на кръвното налягане, спомага за намаляване на страничните ефекти при диабет. Основното му действие може да се характеризира като помощ при пациенти с диабет тип 1 и тип 2. Изцяло натуралният му състав го прави напълно безвреден при употреба, като същевременно активно преодолява негативните ефекти върху вътрешната система, спомага за намаляване на умората, изтръпването на крайниците и други негативни последици от заболяването.

 

DIABETIC PRO + БОРОВИНКИ & БИОТИН – ЗА НОРМАЛНА КРЪВНА ЗАХАР!!!

 

 

 • Hopмaлизиpa нивaтa нa ĸpъвнaтa зaxap;
 • Поддържа нормални стойности на глюкоза в кръвта;
 • Подпомага производството на инсулин както и подобрява сензитивността на клетката към инсулина;
 • Благоприятства за постигане на нормални стойности на холестерол и триглицериди;
 • Подпомага нормалното протичане на метаболизма на белтъчините и гликогена;
 • Спомага за поддържането на нормалното тегло;
 • Hopмaлизиpa oбмянaтa нa вeщecтвaтa и aпeтитa;
 • Πoдĸpeпя пoддъpжaнeтo нa нopмaлни мeтaбoлитни фyнĸции нa ĸлeтĸитe;
 • Cпомага при xpoнични ycлoжнeния пpи зaxapeн диaбeт тип 1 и 2;
 • Освобождава излишната вода от организма;
 • Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО;
 • Изцяло натурален продукт, подходящ за вегани;

 

 

 

Споделете тази статия


Call Now Button