Radix Isatidis влиза в битка не само с вирусите, но и с раковите клетки

Radix Isatidis е растение, на което трябва да обърнем внимание през сезона на настинките и грипа

Вирусите причиняват различни заболявания, които могат да причинят остър респираторен синдром. Всички вирусни инфекции са свързани със силата на имунната система.

При лечение на вирусни заболявания лечителите от Изтока най-често използват Radix Isatidis.

Билката произхожда от Китай и Индия и е неразделна част както от традиционната китайска медицина, така и от аюрведичната фармакопея.

В Китай растението е известно като Ban Lan Gen. То традиционно се използва за борба с ранните симптоми на настинка и поддържа цялостното респираторно здраве.

Защо Radix Isatidis е толкова полезен?

Вирусните инфекции все още са водещ източник на заболявания и смъртност в много части на света. Най-опасните вирусни инфекции включват ебола, грип, СПИН (синдром на придобита имунна недостатъчност), вирусна треска Денга и тежък остър респираторен синдром. Всяка година, например, грипът причинява приблизително 3 милиона случаи на тежко заболяване и 300 000–500 000 смъртни случая. Броят на хората, диагностицирани с вирусни инфекции, нараства бързо поради точкова мутация, рекомбинация и механизъм за пренареждане на вирусния геном, нарастване на населението, урбанизация, нарастващата лекота на международно пътуване на хора и заразени с вируси животни или членестоноги, транс – видово предаване на вирусния агент, монокултури от генетично идентични индивиди, резистентност към лекарства, обезлесяване, глобално затопляне, интензивни земеделски практики и влошаване на околната среда.

В този смисъл имунната система има нужда от съпорт, който трябва да бъде осъществен с помощта на възможно най-естествените средства, които природата ни е дала. Radix Isatidis отговаря на всички изисквания – лечебният корен събира в себе си безценно богатство от полезни елементи и несравними ползи за здравето.

Radix Isatidis всъщност не е самостоятелна билка. Това е латинското наименование на корена на растението Isatis indigotica

Коренът на Isatis indigotica притежава антиоксидантни, противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства и може да помогне за поддържане на баланс по време на смяната на сезоните, когато имунната система е най-уязвима.

Radix Isatidis се използва широко както за предотвратяване, така и за намаляване тежестта на заболяванията на дихателната система – от обикновена настинка до по-сериозни вирусни инфекции като грип и вирусна пневмония.

Хранителни добавки, които съдържат Radix Isatidis, бяха ефективно използвани по време на пандемията, която новия коронавирус предизвика

И това съвсем не е случайно. Radix Isatidis е една от най-изследваните билки в китайската медицина, с многобройни клинични проучвания, демонстриращи способността му да инхибира абсорбцията на вируса от клетките гостоприемници – той играе роля в директното унищожаване на патогенни вируси и регулира имунната система.

 

Интелигентно формулиран за вашата имунна система, ВИРАЛЦИД ПРОТЕКТ на ГРЕВИЯ ви осигурява комплексна формула за имунитет с уникален състав. Създадохме ВИРАЛЦИД ПРОТЕКТ, за да не е необходимо да приемате няколко добавки едновременно, така че във всяка таблетка ще намерите най-ефективните съставки за имунитет в най-оптималните дози, които се препоръчват от съвременните лекари, китайската медицина, и експерти по природна медицина.

поръчай

Лечебното растение Isatis indigotica, и по-специално неговите листа и корен (Radix Isatidis) са записани в Китайската фармакопея от 1985 г. Те се използват за лечение на различни заболявания в клиничната практика. Традиционно коренът се прилага в лечебните практики на източните страни за подобряване симптомите на възпалено гърло, настинка, треска, вирусен хепатит и епидемичен енцефалит. В допълнение, Radix Isatidis може да се използва самостоятелно или в комбинация с други прочистващи и детоксикиращи билки.

Как действа Radix Isatidis?

Активните съставки на билката навлизат в сърцето, белите дробове и стомаха и изчистват топлината, облекчават токсичността и охлаждат кръвта. Заради това Radix Isatidis е ефективен при лечение на топло-фебрилни заболявания и фебрилни епидемични огнища, както в случая на тежък остър респираторен синдром (ТОРС). Практикуващите китайска народна медицина използват това растение в случаи на вирусно заболяване, отравяне на кръвта, левкемия, хепатит, менингит, скарлатина, ларингит, тонзилит, заушка и други подобни заболявания. Използва се още и за лечение на енцефалит, вирусни инфекции, паротит, остър хепатит и херпес.

Досега повече от 390 съединения са изолирани и идентифицирани от лечебния корен

Това включва алкалоиди, полизахариди, органична киселина, гликозиди, флавоноиди и други по-малко разпространени съставки като фенилпропаноиди, аминокиселини и лигнаноиди. Акалоидите са най-изследвани и притежават забележима биоактивност.

Повечето съвременни фармакологични проучвания потвърждават, че Radix Isatidis има широки фармакологични активности, като антиендотоксична и имуномодулираща активност.

Radix Isatidis влиза в битка не само с вирусите, но и с раковите клетки

Други основни известни химически съставки на растението Isatis и неговия корен включват индоксил, изатин/исатан и аминокиселини, които са от съществено значение за синтеза на протеини, като аргинин, глутамин, пролин и тирозин.

Проучванията показват, че Ban Lan Gen има инхибиторен ефект върху грам-положителните и грам-отрицателните бактерии и вируси и агрегацията на тромбоцитите.

Растението има широкоспектърно антимикробно действие срещу бактерии и гъбички като Shigella, Salmonella, Streptococcus и Leptospira. Различни щамове, които са резистентни към фармацевтични антибиотици, реагират благоприятно на екстракта от Isatis. Наблюдавано е, че индирубинът в растението инхибира репликацията и пролиферацията на раковите клетки, особено в случаите на левкемия. В лабораторно изследване е доказано, че полизахаридите, съдържащи се в корена му, увеличават размера на далака и броя на белите кръвни клетки и лимфоцитите. В тези проучвания също се наблюдава неутрализиране на имуносупресивните ефекти на хидрокортизона.

Споделете тази статия


Call Now Button