ОМЕГА – 3 – ДЕСЕТ НЕЗАМЕНИМИ ПОЛЗИ

Омега-3 мастните киселини са вид мазнини, от които тялото се нуждае, за да оцелее, но не е в състояние да произведе само. Следователно е изключително важно да получавате достатъчно от тези жизненоважни хранителни вещества във вашата диета.

Храните с високо съдържание на омега-3 мастни киселини включват риба, като сьомга, скумрия и херинга. Растителните източници на Омега-3 включват ленено семе, семена от чиа, орехи и масло от рапица. Добавките с рибено масло, които обикновено се намират в хранителния магазин, също са чудесни източници на Омега-3 мастни киселини за тези, които не обичат да ядат някоя от тези храни прекалено често.

Въпреки че повечето от нас са чували за Омега-3 мастни киселини преди, техните специфични ползи за здравето не са широко известни. Има толкова много невероятни причини да включите Омега-3 мастни киселини в диетата си.

ПОЛЗИ ОТ ОМЕГА – 3

1. Намален риск от сърдечно-съдови заболявания

Яденето на омега-3 мастни киселини в храни като риба или ядки може да доведе до намален риск от сърдечно-съдови или сърдечни заболявания. Те правят това чрез понижаване на нивата на триглицеридите в кръвта. Триглицеридите са вид мазнини, които се срещат в тялото и са основният фактор за телесните мазнини.

2. Намален риск от образуване на кръвни съсиреци

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията диетата, богата на Омега-3, помага да се предотврати слепването на тромбоцитите в кръвта, което намалява риска от образуване на кръвни съсиреци.

3. Намалено кръвно налягане

Друга полза за здравето от Омега-3 е намаляването на кръвното налягане. В проучване, проведено в Европа, консумацията на риба, богата на Омега-3, като сьомга три пъти седмично, показва, че намалява диастоличното кръвно налягане.

4. Намален холестерол

Наред с високото кръвно налягане много хора по света се борят и с високия холестерол. Важно е да поддържате нивата на холестерола ниски, тъй като холестеролът е градивният елемент за образуването на плаки в артериите. Проучванията показват, че повишеният прием на Омега-3 може да доведе до цялостен намален холестерол.

5. Намалена плака във вашите артерии

Както бе споменато по-горе, образуването на плака в артериите се причинява от холестерола в кръвта. Тази плака може да причини съсирек, който може да доведе до инфаркт. Ето защо е изключително важно да се предотврати натрупването на плака, доколкото е възможно. Проучванията показват, че консумацията на Омега-3 може да помогне за намаляване на образуването на плаки в артериите, намалявайки риска от сърдечен удар.

6. Намален риск от внезапна сърдечна смърт

Две основни причини за внезапна сърдечна смърт са тежка камерна фибрилация или терминална сърдечна аритмия. Вентрикуларна фибрилация възниква, когато вместо да изпомпва кръв към останалата част от тялото ви, някои от камерите в сърцето ви просто треперят. Това води до твърде ниско кръвно налягане и пречи на кръвта да бъде доставена до другите ви органи.

7. Подобрени симптоми на ревматоиден артрит

Друга важна полза за здравето от Омега-3 е подобрените симптоми на ревматоиден артрит. Това заболяване е хронично и болезнено. Въпреки това, може да има известно облекчение, ако промените диетата си или включите хранителни добавки с Омега – 3.

8. Намален риск от глаукома

Глаукомата, която Mayo Clinic определя като „група очни заболявания, които увреждат зрителния нерв,” е една от водещите причини за слепота при по-възрастните хора. Това увреждане често се причинява от повишено вътреочно налягане (ВОН). Проучванията показват, че повишеният прием на Омега-3 намалява вътреочното налягане.

9. Намален риск от рак

Изследователите наскоро проучват ползите от приема на Омега-3 върху превенцията на рака. Обещаващи данни от някои проучвания показват намален риск от рак на дебелото черво с повишен прием на Омега-3. Други проучвания върху рака на гърдата и простатата имат по-смесени резултати.

10. Намален риск от психични разстройства

Омега-3 мастните киселини са изключително важни за развитието на мозъка и предотвратяват депресивните състояния и възникването на психични разстройства.

РЕШЕНИЕТО: ОМЕГА 3 1000МГ – АКТИВНА ФОРМУЛА EPA:18% / DHA:12%

продукт от най-новото поколение с марката Grewia. Той представлява хранителна добавка в 60бр. меки желатинови капсули /Softgels/, в чиято 100%  ефективна формула, в състав от напълно натурално рибно масло с високо съдържание на есенциалните EPA (18%) и DHA (12%) киселини.

 

 

  • Оказва благоприятно влияние върху сърдечната функция и понижава риска от сърдечно-съдови заболявания;
  • Спомага за разширяването на кръвоносните съдове, намалява кръвосъсирването, предпазва от сърдечен удар и регулира кръвното налягане;
  • Подобрява съотношението между лошия LDL и добрия HDL холестерол в тялото, понижава нивата на триглицериди в кръвта;
  • Поддържа нормалната функция на нервната система и предпазва клетките от оксидативен стрес;
  • Спомага за намаляване на стреса, oптимизира мозъчните функции и тонус;
  • Благоприятства мозъчната и когнитивна функция при възрастни;
  • Намалява риска от ранни недоносени раждания;
  • Съдейства за доброто когнитивно и умствено развитие при деца;
  • Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО;
  • Изцяло натурален продукт, подходящ за вегани;

 

 

Споделете тази статия


Call Now Button