МЕТАБОЛИЗЪМ И ИМУНИТЕТ – VITAMIN B /COMPLEX/ – VITAMIN E – MAGNESIUM – L – SELENOMETHIONINE – FOLIC ACID – NIGELLA SATIVA

Капсулите с витамин B комплекс включват осем важни витамина B, които работят заедно, за да изпълняват основни функции в тялото ви. Ако в храната ви не се съдържа достатъчно количество от витамини от група В, то приемането на добавки с комплекс от витамин В ще ви осигури получаване на ежедневното количество необходимо за да сте здрави.

Едно от предимствата на приема на капсули с витамин В комплекс е, че те осигуряват адекватни количества от всички витамини от група В, от които се нуждаете, за своите ежедневните нужди. Това ще улесни и помогне за предотвратяване на недостига на хранителни вещества.

Полезност на витамин В в комплекс

Когато е открит се смята, че витамин В е единичен витамин, с разнообразни функции, но след като изследователите се заровиха малко по-дълбоко, те осъзнаха, че това, което някога са класифицирали като витамин B, всъщност е група от осем различни витамина, които са тясно свързани и изпълняват взаимосвързани роли в тялото, според доклад от февруари 2016 г. Но докато всички тези витамини работят заедно до известна степен, всеки има своя собствена специфична роля и осигурява своите собствени ползи.

Осемте витамина В включват:

B1-Тиамин

B2-Рибофлавин

B3-Ниацин

B5-Пантотенова киселина

B6-Пиридоксин

B7-Биотин

Фолат — или фолиева киселина, когато е включена в добавки (B9)

Кобаламин (B12)

Всичките осем от тези витамини са класифицирани като водоразтворими и не се съхраняват в тялото. Количеството витамин В от което не се нуждаете за текущия ден се отделя в урината, но не се запазва като резерв . Тъй като не се съхранява излишък, трябва да получавате достатъчно от всеки витамин B всеки ден, за да сте здрави. Ако не се храните здравословно и не приемате хранителни добавки, вие се излагате на риск от развитие на недостиг на хранителни вещества в един или всички витамини. Тук идват капсулите B комплекс, които ще предотвратят увреждането на органите и тъканите.

Въпреки че всеки витамин В има индивидуални функции, Harvard T.H. Chan School of Public Health отбелязва, че всички витамини работят заедно като коензими, които играят роля във всеки отделен клетъчен процес в тялото ви. Става ясно, че всички функции от храносмилането до дишането и ходенето изисква витамини от група В.

Една от основните функции на всички витамини от група В е да ви помогнат да превърнете храната съдържаща протеини, въглехидрати и мазнини, в енергия, която тялото може да използва.

Витамините също имат свои отделни функции:

Тиамин — регулира апетита и се грижи за нервната система да бъде здрава.

Рибофлавин — поддържа очите и кожата ви здрави.

Ниацин — насърчава здравословния апетит и предпазва вашето зрение.

Пантотенова киселина – помага за производството на нови хормони.

Пиридоксин – помага за създаването на червени кръвни клетки и хормона инсулин.

Биотин – подпомага метаболизма на въглехидратите.

Фолатът – намалява рисковете от вродени дефекти, предпазва от сърдечни заболявания и помага за метаболизма на протеина.

Кобаламин (B12) — помага за производството на здрави червени кръвни телца и поддържа нервната ви система здрава.

Хранителната добавка разработена от технолозите на Гревия Херб:

VITAMIN B /COMPLEX/ – VITAMIN E – MAGNESIUM – L – SELENOMETHIONINE – FOLIC ACID – NIGELLA SATIVA, не само съдържа необходимата дневна доза от витамини В complex, но е обогатена с допълнително съдържание на витамин Е, магнезий, L – SELENOMETHIONINE и черен кимион, което не само поддържа ежедневните необходимости от витамини, но има важно значение за поддържане на всички системи на тялото.

Витамин Е

е мощен витамин, който помага в защитаването на мембраните на клетките от увреждане от вредните свободни радикали.Витамин Е има набор от функции, включително укрепване на защитните сили на тялото ни и поддържане на здрави кожа и очи.Оксидативният стрес от липсата на този стерес е свързан с редица състояния като артрит, стареене и сърдечни заболявания.

L-селенометионина

е антиоксидант поддържащ клетъчното здраве, сърдечно-съдовата система , осигурява имунна подкрепа, важен фактор за мъжкото здраве. Селенът е много важен антиоксидант, който поддържа здраво сърце, простата и цялостно всички органи и системи в тялото. Селенът се извлича от селенометионин, органичен източник с висока бионаличност на този основен микроелемент.

NIGELLA SATIVA

съдържа сложна смес от различни съставки с четирите основни елемента, известни като тимохинон (TQ), тимохидрохинон (THQ), алфа хедерин и нигелон.

Той е богат източник на важни ненаситени мастни киселини като Омега 6 и 9, витамини и минерали, включително мед, желязо, фосфор и цинк.

За да поръчате продукта:

-> Може да кликнете върху изображението

-> Да посетите сайта на фирмата:

VITAMIN B /COMPLEX/ – VITAMIN E – MAGNESIUM – L – SELENOMETHIONINE – FOLIC ACID – NIGELLA SATIVA

-> Да се обадите на телефон: +359 895 550 550

 

 

 

 

Споделете тази статия


Call Now Button