3 професии, които задължително изискват консултация с психолог

Хората от кои професии имат нужда от редовно посещение при психолога?

професии
Има професии, които задължават да се посети психолог за консултация

Много често хората избират професии въз основа на „харесва ми“.

Например, обичам децата, затова работя като възпитател или учител. Или: обичам да лекувам, затова отивам на работа в болницата или ветеринарната лечебница. Може би по време на детството си сте си мечтали да станете пожарникар и да спасявате хора… И всичко това без дори и да сте се замислили може ли любимата професия да навреди по някакъв начин на вашето емоционално здраве.

СТРЕС ХЕПА + МАГНЕЗИЙ & Л – ТЕАНИН – ЗА СПОКОЙНО ЕЖЕДНЕВИЕ

Всъщност подобен избор е грешен, защото дейността, която ни е привличала в детството, трябва да бъде нашето хоби и отдушник. Тоест не сме длъжни да изберем тази област като призвание, а трябва да я правим за душата, без тежест и за удоволствие.

Ако говорим за професии, има официален списък, според който е необходимо работещите периодично да се подлагат на медицински прегледи и да се консултират с терапевт, психиатър и нарколог

Сред тях са: асансьорни техници, горски работници, охранители, електротехници, спасители, пожарникари, миньори, нефтени работници, полицаи, работещи в производството на храни и фармацевти.

Списъкът включва професии, които са свързани или с работа с хора и потенциала да им се навреди по някакъв начин, или такива, които работят самостоятелно, в труднодостъпни райони, където, напротив, контактът с други хора е много ограничен.

Този списък се основава и на съображението, че човек с психично разстройство може да причини вреда на други хора. В случай на работа в труднодостъпни райони, това е преди всичко грижа за самия човек и качеството на неговата работа. Изолацията увеличава вероятността от развитието на психични проблеми.

Ами ако не е официално?

Ако отговорим на този въпрос, като вземем предвид психическото здраве на самия човек, тогава, на първо място, това са професии, свързани с хората и комуникацията с тях. Човек изразходва много ресурси и енергия за другите хора, така че хората с професии, които изискват постоянно взаимодействие с други хора, бързо “прегарят”. В този случай се нуждаете от подкрепата на психолог, не за да не навредите на другите или да подобрите качеството на работата, а за да не загубите себе си.

КОРТИЗОЛ ПРОТЕКТ + Л – ТЕАНИН – ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СТРЕСА

Кои професии включват постоянна комуникация с други хора?

• Учители;
• Мениджъри и оператори по продажбите;
• Таксиметрови шофьори и шофьори на товарни камиони;
• Медицински работници;
• Журналисти;
• Мениджъри и ръководители;
• Социални работници;
• Сервитьори, продавачи и всякакъв обслужващ персонал.

Какви могат да бъдат последствията?

Много хора все още възприемат консултацията с психолог като нещо странно, като някаква прищявка, или нещо мега срамно. Сякаш психолог може да бъде необходим само на хора със сериозни психични разстройства. Всъщност, депресията и тревожното разстройство са заболявания, като гастрита или аритмията. Те трябва да бъдат лекувани, за да не доведат до разрушителни последици за хората.

Какво друго влияе?

В допълнение към естеството на професионалната дейност, психичното здраве се влияе и от други фактори като:

• График. Нередовните графици, работата през нощта и липсата на разумно разпределение между работа и почивка не дават време на човек да се възстанови. Сънят, почивката и времето за себе си са много важни.

• Организация на работния процес. Всеки има нужда от комфортни условия на труд, които не винаги могат да бъдат създадени.

• Отношения с ръководството и екипа. Постоянният натиск и напрежение водят до образуването на неврози и тревожни разстройства.

Ако нещо в работата ви не е наред, определено трябва да се свържете с психолог, преди да стигнете до етапа, в който ще е наложително (или направо задължително) да се лекувате при психиатър. Професионално натоварените хора трябва да облекчат емоционалната интензивност, тъй като има голяма вероятност от емоционални сривове и емоционално прегаряне.

 

 

КОРТИЗОЛ ПРОТЕКТ + Л – ТЕАНИН – ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СТРЕСА!!! – Оказва благоприятно действие върху централната и периферната нервна система; Повишава естественото производство на серотонин в мозъка, което балансира емоционалното състояние, кара ви да се чувствате спокойни и уверени; Подобрява качеството и продължителността на съня и подпомага сърдечносъдовата дейност; Притежава силно изразено терапевтично и антидепресивно действие; Спомага в периода на менопауза, с цел премахване на невротични разстройства; Ограничава физиологичните увреждания вследствие на повишеното производство на стресови хормони; Действа благоприятно при хронична умора, хроничен, емоционален, психически или физически стрес; Няма странични ефекти и не води до пристрастяване; Не повлиява върху съпътстваща лекарствена терапия; Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО; Изцяло натурален продукт, подходящ за вегани; СЪДЪРЖАНИЕ 60 веган капсули ДНЕВНА ДОЗА 2 капсули КУРС НА ТЕРАПИЯ 3 месеца

Споделете тази статия


Call Now Button