Хашимото – автоимунно заболяване на щитовидната жлеза

Болестта на Хашимото е автоимунно заболяване, при което имунната ни система атакува собствената си щитовидна жлеза, която се намира в основата на шията под Адамовата ябълка. Въпросната жлеза е част от ендокринната система и произвежда хормони, които контролират начина, по който организмът използва енергията. Щитовидната жлеза е нещо като гара разпределителна за хранителните вещества, следователно тя оказва влияние на почти всеки орган в тялото-дори и сърцето, без тези хормони голяма част от функциите на организма се забавят.

Хипофункцията на щитовидната жлеза води до недостатъчно получаване на хранителни вещества / витамини и минерали /. Липсата на достатъчно щитовидни хормони може да доведе до дефицит на хранителни вещества.

Не е известна точната причина за поява на Хашимото, но се смята, че има различни фактори, които оказват влияние, като:

-генетичен компонент на болестта – често болните имат членове на семейството, които страдат от заболяване на щитовидната жлеза или други автоимунни заболявания.

-хормонални проблеми – Хашимото обхваща много повече жени, от колкото мъже, което показва, че половите хормони играят съществена роля.

-други автоимунни заболявания, като ревматоиден артрит, захарен диабет тип1.

 

Диагностицирането на болестта на Хашимото се прави чрез физически преглед от лекар и проверка дали щитовидната жлеза е уголемена, а кръвният тест може да покаже дали щитовидната жлеза работи правилно.

След поставяне на диагнозата, обикновено се започва лечение с тиреоидни хормони за няколко месеца.

След това се преминава към пожизнено медикаментозно лечение, което включва различни лекарства, предписани от ендокринолог. В някои случаи може да се пристъпи към оперативна намеса.

Стресът ключа към всички заболявания- как да овладеем тревожността?

CORTISOL PROTECT + L – THEANINE – Grewia

е хранителна добавка в състав от високо стандартизирани билкови екстракти, витамини и минерали от Шизандра, Златен корен, Зелен чай, Екстракт амла /Индийско грозде/, Витамин C, Ашваганда, Свещен босилек и Л-Теанин.

CORTISOL PROTECT + L – THEANINE – Grewia

е хранителна добавка от 100% натурални продукти, и е чудесно средство допринасящо за контрол върху продължителният или хроничен стрес, с цел подобряване, и в превенция от стресови заболявания като – Болест на Хашимото, Псориазис, Болест на Крон, Множествена склероза, Цьолиакия

/ непоносимост към глутен/, сърдечно съдови заболявания и др.

Изцяло естественият му състав го прави напълно безвреден, не води до пристрастяване при ежедневна употреба, няма странични ефекти, и може да се използва като съпътстващ продукт при лекарствени терапии или самостоятелно, докато активно преодолява негативните ефекти от състояния свързани с високи нива на стрес .

 

Как действа продуктът :

 • Оказва благоприятно действие върху централната и периферната нервна система;
 • Повишава естественото производство на серотонин в мозъка, което балансира емоционалното състояние, кара ви да се чувствате спокойни и уверени;
 • Подобрява качеството и продължителността на съня и подпомага сърдечносъдовата дейност;
 • Притежава силно изразено терапевтично и антидепресивно действие;
 • Спомага в периода на менопауза, с цел премахване на невротични разстройства;
 • Ограничава физиологичните увреждания вследствие на повишеното производство на стресови хормони;
 • Действа благоприятно при хронична умора, хроничен, емоционален, психически или физически стрес;
 • Няма странични ефекти и не води до пристрастяване;
 • Не повлиява върху съпътстваща лекарствена терапия;
 • Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО;

Изцяло натурален продукт, подходящ за вегани;

Споделете тази статия


Call Now Button
ПОЛУЧЕТЕ ОТСТЪПКА
Абонирайте се сега, за да получите код за 10% отстъпка.
Не пропускайте тази възможност!
  АБОНИРАЙ СЕ