Сложният механизъм на нашата имунна система

Имунната система е съвкупност от голям брой жлези, органи и произвежданите от тях клетки и белтъци. Тяхната основна функция е разпознаването и неутрализирането на всички чужди за организма вещества / антигени / , които могат да представляват заплаха за организма. С други думи казано, имунната защита действа на принципа предпазнване на ,, своето’’ и унищожаване на ,, чуждото ’’ . За щастие природата е измислила мъдър метод, чрез който да извърши това. Този метод е свързан с химическите маркери, наречени /антигени/, които всяка клетка съдържа. Eлемент от тази вродена имунна система са клетки от групата на левкоцитите. Те се произвеждат от тимуса и костния мозък. През кръвообращението левкоцитите проникват навсякъде в тялото. Повишените стойности на левкоцитите в кръвта са сигнал за някакво възпаление или за инфекция. Лекарите констатират този факт с  изследване на кръвната картина. Така разбират, че трябва да се намесят.

Преди да проникнат в организма, патогените трябва да преодолеят няколко външни препятствия. Това са най-вече кожата и лигавиците, предпазващи различни телесни отверстия като устата или дихателните пътища. Те са важна част от съпротивителните системи на организма. Същото важи и за различни химически съединения като телесните киселини, ензимите и различните телесни течности. Те също пречат на бактериите да проникнат в тялото.

 

Как да помогнем на нашата имунна система да бъде защитена :

IMMUNO MAX + ELDERBERRY – Grewia е хранителна добавка, която е създадена изцяло на тези 9 билкова екстракти : ЕКСТРАКТ ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА, ЕКСТРАКТ ЕХИНАЦЕЯ, АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА, ЕКСТРАКТ ЧЕРЕН БЪЗ, ЕКСТРАКТ КАРАМФИЛ, ЕКСТРАКТ КУРКУМА, ЕКСТРАКТ КОТЕШКИ НОКЪТ, ЕКСТРАКТ АСТРАГАЛ, ЦИНК ГЛЮКОНАТ .

IMMUNO MAX + ELDERBERRY – Grewia е мощен натурален имунностимулатор, които гарантира превентна защита срещу остри вирусни състояния (ОВИ), устойчивостта на организма при окислителен стрес, антисептично и противовъзпалително действие, както и нормална функция на щитовидната жлеза, повишава имунитета през студените дни от годината, за да помогне на организма да се пребори с заобикалящите го опасности за здравето във различните периоди на годината в които имаме нужда от пълноценна храна, подкрепена от билки, витамини и минерали, за да е възможно тялото ни да функционира правилно, да се лишим от употребата на стандартните лекарствени средства и да поддържаме организма си в добро здраве и свеж тонус.

Как действа продуктът:

  • Благоприятства както вродения, така и придобития имунитет за нормалното им функциониране;
  • За превенция на организма при грип, възпаления и остри вирусни инфекции (ОВИ);
  • Спомага за поддържанато на нормална функция на щитовидната жлеза;
  • Подпомага организма по време на стресови ситуации през есенно-зимния сезон, когато естествените защитни сили на имунната система са подложени на стрес от външни фактори;
  • Влияе благоприятно на умствената и физическа дееспособност;
  • Притежава силно антиоксидантно и общоукрепващо действие;
  • Допринася за забавяне стареенето на организма;
  • В подкрепа на нормални когнитивни функции на мозъка;
  • Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО;

Споделете тази статия


Call Now Button