Погрижете се за вашето здраве, и здравето на човека до себе си

Укрепването на имунната система е важно през цялата година, но най-вече при смяната на сезоните. Здравата имунна система помага на организма да се справи с увреждащите клетката свободни радикали, който възникват под въздействието на вредни фактори като дори самият организъм може да допринесе за преждевременното остаряване на клетки

Какво е имунна система?

Имунната система е от съществено значение за живота и оцеляването на човека. Без имунна система, телата ни ще бъдат беззащитни за атаките на бактерии, вируси, паразити и други патогени и елементи, несвойствени за организма. Тя може да бъде разгледана като огромна мрежа от клетки и тъкани, които постоянно се грижат за здравето на организма. Имунната система трябва да се възприема като част от цялото тяло, а не като отделна система, тъй като включва много видове клетки, органи, протеини и тъкани. Най-важното е, че тя прави естествен подбор на здравите и елиминира мъртвите и дефектни клетки, които не отговарят на стандартите за съвършена функционалност. Ако се сблъска с патоген (бактерия, вирус или паразит), тя създава така наречения имунен отговор.

Изграждането на имунитета започва със спомени от родителите, генетично предадени на клетките още при самото зачеване. Имунната система има свое съзнание и действа адаптивно, което й дава способността да запомни и защити тялото, като изгражда имунитет.

Как функционира имунната система?

Сложна и комплексна функция

Най-общо казано, нейната работа се свежда до предпазването на организма от негативното влияние на всякакви антигени (вещества, които се възприемат от организма като чужди). Тя е като военна отбрана на тялото, която го предпазва от вътрешни и външни заплахи – заболявания, инфекции, паразити, вируси и др. Подсилена е от около 5 литра кръв и лимфа, които транспортират всички имунни елементи, борещи се с патогените и други вещества.

Двете отбранителни линии на имунната система

Първата отбранителна линия на имунната ни система е съставена от белите кръвни клетки (левкоцити). Те се намират в подкожието и лигавиците и са в непосредствен досег с външната среда. Втората е изградена от Т- и В-лимфоцитите, които действат в кръвта и в дълбочината на тъканите и органите – дълбоките ешелони на отбраната. Тези две линии оформят основата на клетъчния и хуморалния имунитет, а костният мозък и далакът играят ключова роля за самото образуване и разграждане на кръвните клетки.

Високата температура е една от реакциите на имунната система спрямо инфекциите. Треската може да бъде причинена от отпадни вещества на инфекциозни агенти като бактерии или вируси. Тялото се опитва да си помогне в борбата с инфекцията, като повиши температурата до ниво, при което патогените да нямат условия за добър растеж. Противотемпературни методи и средства е желателно да се прилагат при стойности над 40 градуса или при тежки заболявания по преценка на специалиста. В тези крайни случаи, могат да се приемат антипиретици като аспирин или парацетамол, но тези медикаменти понижават температурата изкуствено и забавят лечението на тялото. Ако веднага се опитаме да потушим треската, вместо да оставим организмът да се бори по естествен начин, то ефектът ще бъде в полза на вирусите и бактериите. Температурата е нашият естествен отбранител и когато я намалим изкуствено, сваляме гарда на организма.

 

Как се подсилва и поддържа имунната система?

Погрижете се за вашето здраве, и здравето на човека до себе си с тези натурални продукти изцяло на билкова основа :

МУЛТИМЕНСДЕЙ – ИНОВАТИВ ФОРМУЛА и МУЛТИМЕНСДЕЙ – ИНОВАТИВ ФОРМУЛА

Как действат продуктите?

 • Подкрепят мъжкото и женското здраве и стимулират имунитета;
 • Подпомагат организма при стресови ситуации в напрегнатото ежедневие и укрепват психо-емоционалния баланс;
 • Поддържат нормалните функции на мозъчната дейност, сърдечно-съдовата и нервната система;
 • Подсилват метаболитните процеси като доставя необходимите микролементи за нормалните функции на организма;
 • Ефективно възстановяват и поддържат енергийните нива;
 • Благоприятстват върху структурата и здравината на костната и мускулната система;
 • Спомага при мъже, с по-висок риск от увеличение на простатната жлеза;
 • Благоприятства на жeнcĸaтa peпpoдyĸтивнa cиcтeмa;
 • Осигуряват превенция срещу развитие на остеопороза и загуба на костна маса;
 • Допринасят за нормалното състояние на кожата, косата, очите и ноктите;
 • Увеличават физическата издръжливост и активност;
 • Подпомагат работата на централната нервна система и подобрява паметта;
 • Действат благоприятно върху храносмилателната система;
 • Помагат за по-бързи резултати и по-бързо възстановяване на организма след тренировки;
 • Продуктите не съдържат оцветители, консерванти и ГМО;
 • Изцяло натурални продукти, подходящи за вегани;

Споделете тази статия


Call Now Button