Колаген от яйчена мембрана: ползи за здравето от главата до петите

Колагенът е най-изобилният протеин в човешкия организъм

 яйчена мембрана

Участва в много структура на тялото и образува съединителната тъкан, включително на ставите, хрущялите, костите, кожата, мускулите, сухожилията и връзките в тялото – ставни и мускулни.

Човешкото тяло започва да произвежда по-малко колаген след като достигне средата и до края на 30-те години (понякога още през 20-те), което може да повлияе върху състоянието на кожата, ставите и червата, както и на гъвкавостта и възстановяването след тежка работа и спорт.

Добър ли е колагенът от мембраната на яйчената черупка?

Да, както ще обясним по-долу, ползите от главата до петите от този тип колаген включват: помощ за поддържане на здрави хрущяли и ставни функции, подкрепа за възстановяване след натоварване на тялото, повишена гъвкавост и насърчаване на общото здраве и еластичност на кожата.

Както винаги обаче, трябва да се консултирате с лекар, преди да започнете нов режим на хранене или начин на живот, включително добавяне на колаген.

Какво е мембранен колаген от яйчена черупка?

Това е тънък филм, който се намира под черупката на яйцата. Доскоро никой не го е възприемаше като лекарствен продукт. Съдържа голям брой важни хранителни вещества. Производителите на хранителни добавки активно го използват за създаване на качествени лекарствени продукти.

Случва се да видите тази мембрана, когато суровото яйце не се чупи правилно. И вероятно сте я виждали, когато белите твърдо сварено яйце.

Мембраната на яйчената черупка се състои предимно от колагенови протеини тип I, множество гликозаминогликани като хондроитин сулфат и значително количество хиалуронова киселина. Това са всички основни съединения, от които тялото се нуждае, за да изгради, възстанови и поддържа ставите здрави.

Мембраната също така е тънък лист тъкан или слой от клетки, който действа като граница или лигавица в организма (има я не само в яйцата). Колагенът, за който става дума, не идва от самите яйца (само от мембраната на черупката на яйцата), поради което е предпочитан източник на колаген за хората, които се хранят с растителна храна или тези, които се интересуват от вземането на устойчив избор за своето здраве.

Яйчените черупки се състоят предимно от протеини, особено колагенов протеин, който се образува от аминокиселини.

Как точно става годна за суровина яйчената мембрана?

Тази съставка е подкрепена от множество клинични проучвания върху хора (шест, за да бъдем точни), според които е доказано, че осигурява реални резултати още от първата седмица.

През 2009 г. бяха публикувани резултатите от клинично проучване за ползите от мембраната от яйчените черупки. Включени били пациенти с лека до умерена болка в ставите. Само седмица след началото на дневния прием на хранителни добавки, които съдържали яйчена мембрана (500 мг), първите подобрения били видими. Пациентите са имали 26% намаление на болката и 28% подобрение на гъвкавостта на ставите.

След 30 дни употреба болката е намалена със 70%, а при 45% от участниците е изчезнала напълно. Гъвкавостта им се е увеличила с 44%. Въпреки това не са наблюдавани странични ефекти.

Ферментацията е огромна част от причината, поради която яйчената мембрана е толкова мощна, дори когато се консумира в малки количества.

Процесът на ферментация, използван за създаването на мембранен колаген от яйчени черупки, използва полезни бактерии, дрожди и други микроорганизми, за да увеличи наличността на хранителни вещества, намиращи се в колагена, което улеснява усвояването и действието им.

Крайният резултат: по-лесно смилаеми, хидролизирани колагенови пептиди, които не се променят от топлинна или химическа обработка.

Състав и полезни свойства на яйчената мембрана

Яйчената мембрана съдържа калций, магнезий, протеини, колаген, хиалуронова киселина, хондроитин. Този състав има благоприятен ефект върху тялото, като помага при лечението на много заболявания. Също така препаратите на базата на този продукт се използват за подмладяване и красота. Забавят стареенето и правят кожата по-привлекателна. Предотвратяват възпалението в съединителната тъкан и активират защитните свойства на кожните клетки. Освен това, употребата на хранителни добавки, които съдържат яйчена мембрана, подпомагат възстановяването на кожата след стрес и нараняване, повишава издръжливостта на ставите при редовна физическа активност. И още: поддържат младостта и здравето на косата, ноктите, кожата, както и облекчават болките в ставите.

Яйчената мембрана се счита за протеинов продукт, който има укрепващ, противовъзпалителен и регенериращ ефект.

Препаратите с активна съставка яйчена мембрана, под формата на прах, капсули или таблетки, се препоръчват за възрастни хора. Те помагат за подобряване на здравето на ставите, което ги прави по-мобилни.

Тънката ципа от яйчена черупка се използва не само в производството на индустриални лекарства, но и в народната медицина. Поради съдържанието на колаген, добавките с яйчна мембрана са по-добри за подмладяване на кожата от маските и кремовете. Експертите са доказали, че приемането на колагенови продукти е много по-ефективно от външното им приложение. Тънкият прозрачен филм, който обвива белтъка на яйцето, бързо лекува порязвания и рани при хора, помага и при изгаряния, ухапвания от насекоми и кожни обриви.

Мембраната на яйчената черупка съдържа много полезни свойства, които помагат в борбата със сериозни заболявания, подмладяват тялото и поддържат здравето в напреднала възраст.

Естествено, преди да използвате лекарства с мембрана от яйчени черупки, трябва да се консултирате с вашия лекар. Въпреки цялата привидна безвредност, възможно е някой да има индивидуална непоносимост към този продукт, което може да доведе до нежелани последици.

 

поръчай

Споделете тази статия


Call Now Button