Как да си осигурим максимална и имунна вирусна защита?

Грипът представлява остро инфекциозно вирусно заболяване, което е много широко разпространено. Има склонността да обхваща дори цели области, държави и континенти. В резултат на това се развиват епидемии и пандемии, които са познати на човечеството от векове. Грипните епидемии са познато събитие през почти всеки един зимен сезон. Сравнително топлите зимни температури създават много добри условия както за развитието на грипните вируси, така и за тяхното разпространение.

Непрекъснато се случват промени в антигените по повърхността на вирусите, което води до появата на съвсем нови и непознати щамове. Това се нарича антигенен шифт. Когато промените в обвивките на грипния вирус са по-дискретни, например възникват единични мутации, тогава изменчивостта не е толкова явна и това събитие се нарича антигенен дрифт.

Какво се случва когато грипен вирус попадне в организма? Какви болестни промени настъпват с него?

Входната врата на инфекцията е лигавицата на горните дихателни пътища (нос, фаринкс, ларинкс) и по-рядко лигавицата на очите (конюнктива). След като грипния вирус попадне в клетките на горните дихателни пътища, там той започва да се размножава. Вирусите не могат да живеят в околната среда и затова те веднага търсят клетки-гостоприемници, в които да продължат да живеят. Във всяка една клетка, в която е навлязъл вирус, се образуват множество нови вируси, а след като те напуснат клетката-госпоприемник, тя умира. След това вирусите навлизат във кръвообращението, а от там може да се насочат към други органи и да предизвикат възпаление.

Какви са симптомите на грипа? Как да разпознаем, че се касае за грипна инфекция?

Инкубационният период (времето от контакта с вируса до първите симптоми) е между 1-3 дни. Първите симптоми на грипната инфекция са много типични за всяко едно вирусно заболяване – остро начало, повишена телесна температура, отпадналост, болки по стави и мускули, главоболие, гадене, повръщане, световъртеж, болки по цялото тяло, липса на сили, лесна умора, болки в мускулите около очите и засилване на оплакванията при движението на погледа. Паралелно с тези оплаквания започват и симптомите от страна на дихателната система – болки в гърлото, суха кашлица, болки в гърдите, хрема, която се характеризира с изтичане на обилни количества слузни секрети. Гърлото е силно зачервено и има болезненост при преглъщане, конюнктивите за зачервени. При някои грипни заболявания може да има и симптоми от страна на храносмилателната система – коремни болки, гадене, повръщане, диария. Обикновено острите оплаквания отшумяват за 5-7 дни, но възстановяването от грипното заболяване е малко по-дълго. Около седмица след това може да продължат мускулните болки, отпадналостта и лесната уморяемост.

Как протича грипното заболяване при различните възрастови групи?

Малките деца, кърмачетата и възрастните хора над 65 годишна възраст преболедуват малко по-тежко от останалите. При тях може да има екстремни стойности на температурата (40 градуса и повече) и заболяването да протече с по-остри симптоми.

Как влияе грипа на хроничните заболявания?

Сърдечните, белодробните и бъбречните заболявания се обострят при наличието на вирусна инфекция. Специално внимание трябва да се обърне на хората, които страдат от захарен диабет, защото при тях се повишават допълнително стойностите на кръвната захар и трябва много внимателно да се регулират.

Как да си осигурим максимална и имунна вирусна защита?

Виралцид Протект е хранителна добавка в състав от високо стандартизирани билкови екстракти, минерали и витамини от Хумусна киселина, Андрографис, Астрагал, Радикс Исатидис, Хлорела, Африкански здравец.

Виралцид Протект е съставен от 100% натурални продукти и е чудесно средство, допринасящо гарантиран ефект в лечението на различни заболявания на горните дихателни пътища, белодробни възпаления, както и при различни вирусни патологии.Основното действие се характеризира като цялостна подкрепа на организма.

Добавката е полезна за: – хора склонни към чести заболявания / грип, простуди и т.н /, -преди, по време и след антибиотични, химио и лъчеви терапии, както и всички останали имуноотслабващи терапии, при хора в напреднала възраст, за превантивна профилактика през есенно-пролетния грипен сезон, при хора с често изявена отпадналост и мигрени, хронична умора, при хепатити, различни видове инфекции и всички заболявания влияещи вурху имунитета, както и за цялостно укрепване на организма.

Как действа Виралцид Протект ?

  • Мощен имуностимулатор. Предпазва от проникването на външни за организма патогени във вътрешността на клетката;
  • Сигурна защита при бактериални и респираторни инфекции и усложнения;
  • Облекчава кашлицата и простудните състояния;
  • Превенция при грип и остри вирусни инфекции (ОВИ);
  • Подпомага облекчаването на състоянието на горните дихателните пътища;
  • Стимулира производството на “гама интерферон” и естествени антитела;
  • Притежава силно противовъзпалително, антимикробно и антипаразитно действие;
  • Намалява чувството на отпадналост и умора;

 

VIRALCID PROTECT

Споделете тази статия


Call Now Button