Как да предпазим черния си дроб от злоупотребата с алкохола

Честата злоупотреба с алкохола води до разрушаване на чернодробните клетки, което от своя страна причинява цироза, алкохолен хепатит и клетъчна мутация. Тези състояние обикновено прогресират от „мазен” черен дроб (стеатоза ) до алкохолен хепатит и цироза. Около 20% от хората, злоупотребяващи с алкохол развиват мастни чернодробни заболявания. Те обикновено са обратими при въздържание. Алкохолният хепатит е възпаление, което причинява дегенерация на черния дроб и може впоследствие да прогресира в цироза.

Хората, които редовно консумират алкохол имат допълнителен риск от развитие на чернодробно заболяване при наличие на инфекция или ако са генетично предразположени към чернодробни проблеми.

Алкохолна чернодробна стеатоза:
Стеатозата е така нареченото омазняване на черния дроб. Основен причинител за заболяването е първият продукт от метаболизма на етанола – ацеталдехидът. Той блокира бета-окислението на мастните киселини и е причина за отделянето на голямо количество свободни радикали. Освен това се повишава ендогенния синтез на мастни киселини, а разграждането на триглицеридите се нарушава. Първите стадии на заболяването може да протичат леко с незначителни оплаквания (тежест в дясно подребрие, уголемен черен дроб), но късните стадии и острите форми могат сериозно да влошат качеството на живот и да го застрашат.

Алкохолен хепатит:
Алкохолният хепатит може да протича както безсимптомно и с незначителен дискомфорт, така и с остра и тежка форма на чернодробна недостатъчност. Черният дроб е увеличен. Пациентите се оплакват от гадене, повръщане, липса на апетит, болка в дясно подребрие. Възможно е и развитието на иктер (жълтеница).

Алкохолна цироза:
Най-крайният и необратим стадий на чернодробното увреждане. Промените са тежки и са резултат от възпаление, дифузна фиброза, некротични участъци и масова регенерация на паренхима. Симптомите наподобяват описаните, като в крайните етапи се развива клинична картина на тежка чернодробна недостатъчност.

Как да предпазим черния си дроб от злоупотребата с алкохола ?

ALCHOSTOP PRO – Grewia

е хранителна добавка, изцяло от високо стандартизирани билкови екстракти от Корен Кудзу, Артишок. Магарешки бодил, Бял трън, Мащерка и Гравиола.

ALCHOSTOP PRO – Grewia

е съставен от 100% натурални продукти. Той е чудесно средство допринасящо за подобряването на функцията на черния дроб и намаляване на зависимостта към алкохола. Изцяло естественият му състав го прави напълно безвреден при употреба, докато активно преодолява негативните ефекти върху черния дроб и неговите функции. Укрепва тялото и влияе благоприятно върху вътрешната система, като същевременно играе ключова роля при борбата с алкохолизма.

Как действа продуктът :

  • Действа облекчаващо при махмурлук;
  • Намалява гаденето и главоболието, вследствие на злоупотреба с алкохол;
  • Има силно пречистващо действие;
  • Влияе детоксикиращо върху черния дроб и жлъчката;
  • Намалява желанието за консумация на алкохол;
  • Регенерира чернодробната тъкан;
  • Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО;
  • Изцяло натурален продукт, подходящ за вегани;

Споделете тази статия


Call Now Button