Излишни килограми: Как да отслабнете и как да се претеглите правилно

По празниците, а и през останалото време, освен с приятни емоции, много от нас се сдобиват и с излишни килограми

Наднормено тегло се сваля трудно, дори и това да са само няколко натрупани случайно излишни килограми. Необходима е воля, последователност, подходящ режим. И не на последно място – трябва да знаем кога и как е правилно да се претеглим.

Претеглянето не е толкова проста процедура, колкото изглежда. В крайна сметка, за да получите най-точните резултати, трябва да следвате редица правила. Простото да стъпите на кантара, когато пожелаете, не е особено ефективно. Да, плюс или минус теглото ще бъде определено, но ще има грешки, които в някои случаи могат да бъдат доста критични. Например, при бременните жени, когато всеки допълнителен грам може да означава патологично наддаване на тегло.

Фактори, които трябва да се имат предвид

Кантарът трябва да се постави върху равна и здрава повърхност, така че да не се клати и да няма видно изкривяване. Тоест, поставянето на везните върху килим или неравен линолеум не е най-добрата идея.

Когато се претегляте, трябва да разпределите теглото си правилно – опитайте се да застанете в средата на измервателното устройство и да не потрепвате по време на процеса. В идеалния случай трябва да стъпите на кантара боси.

Необходимо е отделно да се вземе предвид женският цикъл – през този период водата може да се натрупа в тялото под формата на оток, което естествено ще доведе до наддаване на тегло. Следователно, тук трябва или да избягвате претеглянето, или да вземете предвид такъв нюанс.

БОДИ ПРО + Л КАРНИТИН – 100% ЕФЕКТИВНА ФОРМУЛА В БОРБАТА С ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ

В колко часа трябва да се претеглите, така че правилно да се прецени колко точно излишни килограми имате?

За най-точен резултат е най-добре да стъпите на кантара сутрин, строго на празен стомах. Освен това, преди такава процедура, трябва да отидете до тоалетната и да изпразните пикочния мехур. Ако има и изхождане по голяма нужда ще е още по-добре. Тогава ще можете да получите най-точния резултат, тъй като за една нощ тялото ви е преработило това, което сте яли и пили предния ден и се е освободило от ненужните излишъци.

Какви дрехи трябва да се носят, за да се претеглите?

Най-добре изберете светло бельо или още по-добре – никакви дрехи. В края на краищата, дори малко парче плат може да даде известно наддаване на тегло, което изглежда незначително за вас, но всъщност изкривява резултата.

Колко често трябва да се претегляте?

Всичко зависи от целите, които преследвате. Затова, ако това е обикновен контрол на теглото, тогава е достатъчно да стъпите на кантара веднъж седмично или дори месечно.

Ако сте на програма за корекция на излишни килограми, трябва да се претегляте ежедневно, за да постигнете желаните резултати. Освен това не само редовността е важна – струва си да се извърши процедурата по едно и също време, така че динамиката да е видима.

Хранителен дневник

По-добре е да проследявате свалянето на вашите излишни килограми заедно с воденето на хранителен дневник – в него посочвате какво сте яли, размера на порциите, както и дневното тегло във времето. Това ясно ще покаже какви резултати постигате и какво може да се коригира, ако е необходимо.

Първо умът, после тялото. Как да отслабнете без вреда?

Огромен брой хора или не осъзнават проблема, или са се отказали от него – приели са го за нормално. А тези, които все още се опитват да се борят с излишните килограми, много често го правят и неправилно и понякога само увеличават проблемите. В крайна сметка пълнотата изобщо не е козметичен проблем. Това е пряк път към редица заболявания, които в последствие стават хронични. Учените са изчислили, че дори лекото наднормено тегло съкращава живота с 3-5 години, а затлъстяването – с 10-20.

Осъзнаването на проблема е първата стъпка към преодоляването му

Но тогава влизат в действие „помощници“ – правилно хранене, спорт и различни лекарства, които ще помогнат за решаването на проблема. Алгоритмите за отслабване са разработени отдавна и има хранителни добавки, които ви позволяват да сваляте излишните килограми спокойно, систематично и без вреда за здравето и след това да може без особени проблеми да поддържате „доброто“ си тегло.

БОДИ МОДУЛАТОР – КИНОА / АМАРАНТ – ЗДРАВОСЛОВНО КОНТРОЛИРАНЕ НА ТЕГЛОТО

Бърз тест: готови ли сте да се разделите с вашите излишни килограми?

1. Какъв тип натрупване на мазнини е най-опасен?

– в областта на седалището;

– равномерно по цялото тяло;

– около вътрешните органи.

2. Кога наднорменото тегло може да доведе до диабет?

– тези състояния не са свързани по никакъв начин;

– само при 3-та степен на затлъстяване;

– дори при увеличаване на телесното тегло с 4,5 кг.

3. Може ли затлъстяването да се предава по наследство?

– не, наднорменото тегло е факт само поради преяждане;

– само заедно с хормонални заболявания;

– затлъстяването при майката програмира затлъстяване и диабет при потомството.

4. Как да разберете кога е време да отслабнете?

– като се погледнете в огледалото;

– като попитате приятелите и познатите за тяхното мнение,

– като измерите талията си.

5. Какво ще ви помогне да отслабнете?

– само желание и воля;

– рязко намаляване на количеството храна;

– комбинация от диета, спорт и подходящи хранителни добавки.

Резултати от бързия тест

Преобладаващите отговори на всеки един от въпросите само един.

Очевидно подценявате сериозността на проблема, свързан с наднорменото тегло. Може би теглото ви е нормално, заради което заслужавате поздравления. За да сте сигурни, препоръчваме да измерите обиколката на талията. Повишен риск за здравето възниква, ако талията на мъжа е над 94 см, а на жената е над 80 см. Високият риск е съответно 102 см и 88 см.

Обиколката на талията е по-чувствителна и е по-ясно свързана с последствията. Ето защо, ако не искате да изчислявате индекса на телесната маса, тогава просто обърнете внимание на обиколката на талията си. По-лесно е да съхранявате мазнини, отколкото да се отървете от тях. Ако разберете, че сте преминали този праг, трябва спешно да се консултирате с лекар, тъй като е изключително трудно да се лекува затлъстяването и да се поддържа постигнатият резултат. Днес има инструменти за това. Има хранителни добавки, които могат да променят хранителното поведение, да улеснят спазването на препоръките и също да намалят телесното тегло.

Преобладаващите отговори са два

Явно разбирате какви са опасностите за здравето от наднорменото тегло. Но ви се струва, че рискът възниква само когато то излезе извън скалата, тоест има ясни признаци на затлъстяване.

 

Много хора смятат нарушенията на въглехидратния метаболизъм не за болест, а за състояние, което е открито случайно и това не е сериозно. Те смятат, че могат да се ликвидират сами. Това е голяма грешка. Борбата с диабета започва на етапа на наддаване на тегло, ако дори не сте достигнали до затлъстяване или силно изразено наднормено тегло. И второто е, когато на този фон се появят повишени концентрации на глюкоза в кръвта. Днес има редица лекарства, които засягат най-сериозните структури, отговорни за нашето хранително поведение. Това означава, че за нас ще бъде по-лесно, по-просто, по-удобно да следваме горепосочените препоръки.

БОДИ ПРО + Л КАРНИТИН / БОДИ МОДУЛАТОР – КИНОА / АМАРАНТ – 100% ЕФЕКТИВНА ФОРМУЛА В БОРБАТА С ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ Знaчитeлнo нaмaлявa aпeтитa oщe в пъpвитe дни нa пpиeм; Възпрепятства превръщането на калориите в мазнини (или т.нар. йо-йо ефект); Допълнителната добавка от хром, потиска желанието от прием на сладко; Осигурява необходимата енергия за ежедневното натоварване на организма; Подобрява фигурата и стимyлиpa изгapянeтo нa пoдĸoжни мaзнини; Освобождава излишните вода и мазнини от тялото; Снабдява тялото с повече енергия; Осигурява чувството на лекота и удоволствие от живота; Потиска глада и води до по-бързи резултати след физически упражнения; Съдейства на режимите при диети за намаляване на теглото, отличен съюзник като част от здравословното и балансирано хранене; Подобрява храносмилането, контролира апетита, предпазва от гастрит; Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, понижава нивата на лошия холестерол; Нормализира кръвната захар, регулира кръвното налягане, укрепва сърцето; Притежава силно антиоксидантно, антимикробно, противовъзпалително и противотуморно действие; Подпомага имунната система, забавя процесите на стареене; Съдържа всичките девет незаменими аминокиселини, фибри и въглехидрати с нисък гликемичен индекс; Високо съдържание на растителни протеини , лизин и сяросъдържащи аминокиселини, особено важни за правилното функциониране на черния дроб; Не съдържат изкуствени оцветители, консерванти и ГМО; Подходящи за вегани, изцяло натурални продукти; СЪДЪРЖАНИЕ 60 + 60 веган капсули ДНЕВНА ДОЗА 2 + 4 капсули КУРС НА ТЕРАПИЯ 3 месеца

поръчай

Споделете тази статия


Call Now Button