Заболявания, които се влошават заради злоупотреба с алкохол и махмурлук

Махмурлукът е неприятната последица от прекаляване с алкохол или изпиване на много от онова, което повечето хора наричат „само още едно малко“

махмурлук

Симптомите на махмурлук обикновено се появяват няколко часа след спиране на пиенето, когато съдържанието на алкохол в кръвта е спаднало значително и е близо до нулата. Обикновено това е утрото след вчерашния голям купон.

Дългите уикенди също са повод за пиршества, гости, барбекюта и последвал махмурлук

Какви заболявания влошава алкохолът и причиненият от него махмурлук?

По-добре ще е да прекарате първият майски дълъг уикенд в разходки, пикници и интересни занимания, без да пиете алкохол. Ако човек чака празниците, за да се отпусне и да пие, това означава, че той живее с остарели идеи за щастие и благополучие и не усеща промените, които се случват в живота.

Повечето народи по света, не само в България, имат традиция да празнуват празници и специални събития с пищно угощение и алкохол. Тази традиция датира от онези далечни и трудни времена, когато човешкият живот е бил по-скоро оцеляване, изпълнен с тежък физически труд, огромни и разнообразни трудности, включително сериозни ограничения върху храната. Ето защо хората започнали да празнуват празниците и други значими събития със стабилно угощение и консумация на ракия и вино, като демонстрация пред себе си и пред другите на богатство, успех и благополучие. Те пазели най-добрите ястия за празничните трапези и приготвяли храната много преди празника. И неслучайно в миналото наднорменото тегло е било знак за богатство и просперитет, а „пищната“ женска фигура – задължителен признак за женска красота.

Но това са други, вече отминали времена. Сега можем да си угаждаме всеки ден. Представите за успех и благополучие са се променили. Идеите за красота и здраве също са други. Успял човек не е този, който яде много и е напълнял, а онзи, който се контролира в начина си на живот, в храната и в пиенето на алкохол. Трябва да можете да откажете алкохола във всяка ситуация. Ако човек, който е спрял да пие, започне да има усещания, че трябва отново да започне, тогава трябва да си помогне с хранителна добавка, която ще коригира и премахне желанието за злоупотреба с алкохол.

ЧИСТ ЧЕРЕН ДРОБ – СТИМУЛИРАЙТЕ ФУНКЦИЯТА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ И НАМАЛЕТЕ НЕГАТИВНИТЕ ЕФЕКТИ ВЪРХУ НЕГО

ALCHOSTOP PRO – КАЖЕТЕ СБОГОМ ЗАВИНАГИ НА АЛКОХОЛНАТА ЗАВИСИМОСТ И НЕЙНИТЕ НЕГАТИВНИ ЕФЕКТИ!!!

  • Действа облекчаващо при махмурлук;
  • Намалява гаденето и главоболието, причинено от злоупотреба с алкохол;
  • Има силно пречистващо действие;
  • Има детоксикиращ ефект върху черния дроб и жлъчката;
  • Намалява желанието за консумация на алкохол;
  • Регенерира чернодробната тъкан;

Характеристиките на реакцията на пияния човек се влияят от неговото здравословно състояние, предишни наранявания на главата и различни други последствия, както и характеристиките на емоционалното му състояние, когато пие алкохол. В състояние на интоксикация се увеличава раздразнителността на човек и непоносимостта му към чужди мнения и действията на околните. Освен това критичните способности също намаляват. Появата на пияни хора в една компания не повишава градуса на общото забавление, а води единствено и само до конфликти, сбивания и други пагубни последици.

Преди трийсетина години младежите предпочитаха да се отдават на пиенето на алкохол, но днес мнозинството от съвременните млади хора са различни – имат много възможности за себереализация, а пиянската смелост изчезна от начина им на живот. Но все още има и такива, които са „старомодни” или “old fashioned”, които изостават от съвременните промени, не се възползват от новите възможности, които животът им предоставя, и предпочитат да доказват себе си чрез алкохола. Ако няма с какво да се гордеят, те предпочитат да се доказват с пиянска смелост и грубост. Разбира се, това отразява вътрешен комплекс, желание да скрие провала зад пиянските лудории. Злоупотребата с алкохол носи единствено проблеми за здравето, които започват с махмурлук.

Симптомите на махмурлука могат да включват:

• главоболие;
• гадене и повръщане;
• диария ;
• световъртеж;
• нарушен сън и умора;
тревожност и раздразнителност;
• намалена концентрация;
• тремор или треперене;
• изпотяване.

Голяма част от горе изброените симптоми могат да продължат до 24 часа.

Лекарите смятат, че има много неща, които допринасят за тези неприятни усещания, включително дехидратация и начинът, по който алкохолът се обработва (метаболизира) в тялото – това е начинът, по който черният дроб разгражда алкохола . Възпалението също изглежда играе роля.

Здравословни проблеми, които махмурлукът предизвиква

1. Главоболие

Алкохолът разширява кръвоносните съдове в мозъка, което може да предизвика главоболие – един от най-често срещаните симптоми на махмурлук. Дехидратацията също допринася за пулсиращия тип главоболие, което много хора свързват с махмурлука.

2. Сън

Докато много хора откриват, че заспиват по-лесно след пиене на алкохол, те често съобщават, че спят по-малко и по-неспокойно. Това е така, защото тялото се възстановява от депресивния ефект на алкохола, нарушавайки нормалния ритъм на сън, заради което няма да получите толкова дълбок сън, след който да се чувствате отпочинали.

3. Ниска кръвна захар

Алкохолът може да попречи на тялото да поддържа обичайния строг контрол върху нивата на кръвната захар, причинявайки ниска концентрация на кръвната захар. Ниската кръвна захар е една от основните причини за умора и слабост, които хората изпитват като част от махмурлука.

4. Дехидратация

Алкохолът е диуретик, което означава, че стимулира човешкия организъм да увеличи производството на урина, изчерпвайки телесните течности. Това може да причини дехидратация, ако е консумиран много алкохол. Симптомите на дехидратация могат да включват сухота в устата, жажда, световъртеж и главоболие.

5. Стомашно-чревни ефекти

Алкохолът може да причини възпаление на стомашната лигавица (гастрит), водещо до гадене, повръщане и болки в стомаха. Той също така стимулира стомаха да произвежда излишна киселина и забавя движението на съдържанието в тънките черва, което допълнително допринася за гадене и повръщане.

Някои хора също имат и диария, тъй като алкохолът причинява по-малко абсорбиране на вода от тънките черва, което означава, че съдържанието му се задвижва по-бързо.

Алкохол и възпаление

Скорошни изследвания установиха, че пиенето на твърде много алкохол може да задейства имунната система да освобождава химикали, наречени цитокини. Установено е, че повишените нива на цитокини засягат паметта и концентрацията, както и причиняват симптоми на гадене, главоболие, втрисане и умора.

Освобождаването на цитокини е част от възпалителен отговор – подобно на това, когато имате инфекция. Този отговор може да е свързан с микробите в червата. Алкохолът може да увеличи броя на провъзпалителните бактерии и да стимулира микробите да отделят токсини. Добрите бактерии в червата също могат да бъдат намалени, което може да доведе до „спукани черва“ – което означава, че токсините могат да избягат от червата и да навлязат в кръвния поток.

Алкохолната интоксикация води до неврологични и психосоматични разстройства

Дори няколко дни след веднъж пиене на алкохол може да се появят скокове на кръвното налягане. Махмурлукът увеличава риска от развитие на сърдечна недостатъчност. Алкохолът не подобрява апетита и води до безсъние, безплодие, рак и депресия – част от клиничните прояви на алкохолизма.

Алкохолът намалява и „мъжките способности“ в не много далечно бъдеще. И почти всички хора с алкохолна зависимост се оплакват от това. В състояние на интоксикация те могат да изпитат краткотрайна стимулация на сексуалната потентност, което създава илюзията за положителния ефект на алкохола върху сексуалния живот на мъжа. И повечето мъже се опитват да се „стимулират“ по този начин. Но тази форма на стимулация също изчезва доста бързо. Основната рецепта за запазване на „мъжката сила” е отказът от алкохол, умереността в храната и правилно дозираната физическа активност.

ЧИСТ ЧЕРЕН ДРОБ / ALCHOSTOP PRO – СТИМУЛИРАЙТЕ ФУНКЦИЯТА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ И НАМАЛЕТЕ НЕГАТИВНИТЕ ЕФЕКТИ ВЪРХУ НЕГО!!! – Спомага за отделянето на токсичните вещества от организма, пречиства черния дроб и жлъчката; Действа като мощен антиоксидант; Влияе благоприятно върху стомашно-чревния тракт; Стимулира извеждането на свободни радикали от организма; Има силно противовъзпалително свойство; Засилва естествените процеси на пречистване при злоупотреба с алкохол и вредни храни; Спомага за регенерацията на чернодробната тъкан; Действа облекчаващо при махмурлук; Намалява гаденето и главоболието, причинено от злоупотреба с алкохол; Има силно пречистващо действие; Има детоксикиращ ефект върху черния дроб и жлъчката; Намалява желанието за консумация на алкохол; Не съдържат изкуствени оцветители, консерванти и ГМО ; Изцяло натурални продукти, подходящи за вегани; СЪДЪРЖАНИЕ 60 + 60 веган капсули ДНЕВНА ДОЗА 2 + 2 капсули КУРС НА ТЕРАПИЯ 3 месеца

Споделете тази статия


Call Now Button