Екстракт от гроздови семена – полезни свойства за организма

Проблемът за поддържане на здравето, красотата и младостта се свързва с понятия като свободни радикали и антиоксиданти

гроздови семена

Под въздействието на вътрешни и външни фактори в организма се активират окислителни процеси, които причиняват преждевременно стареене на кожата, загуба на сила и развитие на опасни заболявания.

Антиоксидантите са най-добрият начин да помогнем на тялото да защити здравето и красотата. Как действат и какво общо има екстрактът от гроздови семки?

Влиянието на неблагоприятните фактори на вътрешната среда

Нашето тяло може да се сравни с голяма фабрика. Всяка секунда върху него протичат различни физиологични процеси, основен участник в които е кислородът. Но колкото и да ни е необходим, толкова може да бъде и опасен и дори разрушителен. Всички вещества и структури на живия организъм са чувствителни към окислителния ефект на кислорода. Под негово въздействие желязото ръждясва, маслото гранясва, гумата става крехка и т.н. По същия начин окислителният процес може да причини опасни процеси в нашето тяло, които са вредни за здравето.

За да произвежда енергия, тялото се нуждае от кислород. Това производство обаче съвсем не е безотпадно. Всяка клетка се състои от верига от стабилни молекули с четен брой електрони – положителни и отрицателни. Молекулите, на които липсва един или повече електрони, се наричат ​​свободни радикали. В опит да получат липсващите електрони, те започват да атакуват здрави молекули, като по този начин причиняват състояние, при което големи количества кислород започват да се натрупват в тъканите.

Свободните радикали причиняват тежък оксидативен стрес в тялото

Самата засегната здрава клетка се превръща в свободен радикал и също започва да „краде“. Оказва се, че ефектът е като във филмите за зомбита – един е ухапан, той също хапе и т.н. Освен това, вторичните радикали стават още по-агресивни, тъй като са в състояние да атакуват три молекули около себе си. В резултат на това се създава така нареченият ефект на снежна топка, водещ до клетъчна смърт. Не напразно учените наричат ​​свободните радикали грабители-аматьори. Не им е достатъчно да откраднат електрон. Те обръщат „апартамента“ с главата надолу, увреждат клетъчните мембрани, дезактивират ензимите и причиняват генетични увреждания, буквално унищожавайки всичко по пътя си.

Невъзможно е напълно да се отървете от свободните радикали, а и не е необходимо. Те се образуват постоянно в тялото ни. Докато четете тези редове, в тялото ви вече са се образували хиляди свободни радикали. Интересното е, че те също играят положителна роля, например като унищожават патогени, участват в метаболитните процеси и укрепват имунната система.

Поради излишните свободни радикали тялото и лицето стареят преждевременно

Проблемът възниква само когато има твърде много от тях. В този случай балансът на „окисление-редукция“ се губи и везните се накланят към окислителните процеси. Това води до факта, че свободните радикали започват активно да взаимодействат с всички молекули подред, оказвайки вредно въздействие върху нашето тяло. В резултат на това получаваме състарено тяло и лице. Колагенът и еластинът, отговорни за еластичността и гладкостта на кожата, попадат под удар. Появяват се бръчки, пигментация, птоза, тенът става матов.

Но вредата от свободните радикали не се изчерпва само с това

Оксидативният стрес провокира развитието на заболявания като синдром на хроничната умора, артрит, диабет, катаракта, астма, атеросклероза, исхемия и дори рак. Мозъкът е особено чувствителен към оксидативния стрес, тъй като консумира около 20% от кислорода, който вдишваме. Излишните свободни радикали са изпълнени с развитието на болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер. Получената лавина от окисление може да доведе до смъртта на целия организъм.

Влиянието на неблагоприятните фактори на околната среда

Ако се образуват относително малко свободни радикали, тялото е в състояние да се справи с тях самостоятелно. В съвременния свят обаче това е изключително рядко. Средностатистическият съвременен градски жител страда от излишък на свободни радикали.

Импулс за активиране на верижна реакция може да бъде:

ХЕСПЕРИДИН / ДИОСМИН – РУТИН / ГРОЗДОВО СЕМЕ – ЗА ЗДРАВА КРЪВОНОСНА СИСТЕМА И УСЕЩАНЕ НА ЛЕКОТА И КОМФОРТ

• ултравиолетова радиация;

• промишлено замърсяване на въздуха, изгорели газове;

емоционални сътресения, хроничен стрес;

• интензивна физическа активност;

• електромагнитно излъчване;

липса на сън;

• мухъл;

• битова химия;

• консерванти, оцветители, подобрители на вкуса;

вируси и бактерии;

• небалансирана храна;

• хлорирана вода;

• радиация;

• антибиотици;

• пестициди;

лоши навици (тютюнопушене, злоупотреба с алкохол).

Внимание! Тялото ни има механизми за контрол на свободните радикали, но нашата диета, среда и начин на живот не му оставят шанс да се справи само.

Собствена антиоксидантна защита на тялото

Несъмнено свободните радикали са неприятни „момчета“, но това не означава, че не можем да им устоим по никакъв начин. Антиоксидантите могат да защитят тялото от това разрушаване. Тези вещества лесно взаимодействат със свободните радикали, лишавайки ги от опасна активност. Антиоксидантите са в състояние да ги неутрализират, преди да имат време да навредят на клетките. Антиоксидантна молекула неутрализира свободния радикал, като му отдава един от своите електрони, без да изисква нищо в замяна.

ВЕНИСХЕМО ПРОТЕКТ / ДИОСМИН / ХЕСПЕРИДИН / РУТИН – ЦЯЛОСТНА ГРИЖА ЗА ВЕНИТЕ И КАПИЛЯРИТЕ

Антиоксидантите са естественият щит на тялото, който предотвратява верижни реакции, които са опасни за тялото и са предизвикани от свободните радикали

За съжаление, отделни „крадци“ все още непрекъснато се промъкват през антиоксидантната система. Ако не помогнем на тялото „отвън“, свободните радикали се чувстват страхотно и техният брой нараства експоненциално. Освен това, с възрастта броят на естествените защитници в тялото намалява, а броят на атакуващите радикали се увеличава. Ето защо тялото ни се нуждае от помощ. За щастие има противоотрова!

Добавките с екстракт от гроздови семки се използват широко в спорта, козметологията, както и за превантивни и общоздравни цели. Те съдържат огромно количество полезни вещества, антиоксиданти и други съединения, които имат положителен ефект върху функционирането на целия организъм.

Екстрактът има подмладяващ ефект върху кожата и другите тъкани, намалява възпалението, болката в опорно-двигателния апарат, укрепва сърдечно-съдовата система и централната нервна система. Освен това добавките с екстракт от гроздови семки нямат противопоказания и се комбинират перфектно с всякакви други комплекси.

Хранителната добавка НАТУРАЛ OPC на GREWIA съдържа 100-процентов екстракт от гроздови семена

НАТУРАЛ OPC 200мг. 100% Гроздови семена екстракт – МОЩЕН ПРИРОДЕН ПРОДУКТ С АНТИОКСИДАНТНА АКТИВНОСТ

НАТУРАЛ OPC има мощен антиоксидантен ефект. Предотвратява развитието на атеросклероза, укрепва стените на кръвоносните съдове и стабилизира кръвното налягане. Комплексът от GREWIA се използва за профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система, като инфаркт, инсулт, сърдечна недостатъчност, както и при проблеми с кръвоносните съдове – разширени вени, лошо кръвоснабдяване на зрителния орган, изтръпване на крайниците.

НАТУРАЛ OPC e полезна добавка за красотата. Помага за задържане на влагата в клетките на кожата, поддържа стегнатостта и еластичността, заради което тя по-дълго време е гладка и млада. Капсулите с екстракт от гроздови семки могат да помогнат дори на дългогодишни пушачи – намаляват нивото на оксидативния стрес и укрепват защитната бариера на организма.

Ползите от екстракта от гроздови семена

Екстракт от гроздови семена – това е полезно вещество, което се предлага под формата на добавки. L-Glutathione е един от основните антиоксиданти за растенията и за животните. Екстрактът от гроздови семена съдържа витамини, минерали, различни киселини, антиоксиданти и други вещества, които въздействат на почти всички органи и тъкани на тялото. И Л-Глутатионът (L-Glutathione).

Едно от важните предимства на хранителните добавки с екстракт от гроздови семена е, че добавката съдържа голям брой различни антиоксиданти. Това ви позволява да получите различни категории антиоксидантни съединения от една добавка и в необходимите дози.

Екстрактът включва:

• Антиоксиданти – пикногенол, лутеин, ресвератол, много катехини, зеаксантин и други;
• Витамини – съдържа почти цялата В група, както и витамините А, С и Е;
• Минерали – цинк, селен, магнезий, калций и др.

Едно от важните предимства е, че използването на екстракт от гроздови семена допълва диетата и ви позволява да получите основни микроелементи.

Основни свойства на гроздовите семена:

• Мощен антиоксидантен ефект;
• Противовъзпалителен ефект, който помага в борбата с хроничните възпаления;
• Дезинфекционен и антибактериален ефект;
• Съдово укрепващ ефект;
• Подмладяващ ефект, ускоряване на регенерацията на кожата и нормализиране на работата на мастните жлези;
• Лек диуретичен ефект, който премахва отока.

Важно е да се разбере, че всички полезни свойства на екстракта от гроздови семена се проявяват само при продължителна и системна употреба. Това не е лекарство, което може да осигури бърз ефект. Основната задача на екстракта е да поддържа нивото на важни микроелементи в организма, както и да доставя антиоксидантни и други съединения, което осигурява лечебно, тонизиращо и общоукрепващо действие.

Основни ефекти на екстракта от гроздови семена

Ефектът върху тялото и броят на полезните свойства на екстракта от гроздови семки са доста обширни, поради което всички резултати от приема на добавката обикновено се разделят на отделни категории.

Ефекти върху сърдечно-съдовата система

Добавката укрепва стените на кръвоносните съдове, нормализира кръвното налягане и намалява риска от сърдечни заболявания. Също така, антиоксидантният ефект на семената има положителен ефект върху функционирането на сърдечно-съдовата система.

Има данни от изследвания, които потвърждават подобряването на кръвообращението в краката при продължително седене, както и предотвратяването на тромбоза.

Намаляване въздействието на оксидативния стрес

Защитата на тялото от свободните радикали и намаляването на въздействието на оксидативния стрес върху телесните тъкани значително подобрява здравето и подобрява качеството на живот. Свободните радикали провокират клетъчни повреди и причиняват много заболявания, затова потискането на тяхната активност играе важна роля за поддържане на здравето и дълголетието. Като се има предвид, че активността на свободните радикали е една от причините за рак, приема на добавки с екстракт от гроздови семки и L-глутатион има потенциала да намали риска от някои форми на рак.

Укрепване на костите и заздравяване на кожата

Приемът на хранителна добавка с екстракт от гроздови семена може да има положителен ефект върху плътността на костните структури и кожата. Подобен ефект се постига благодарение на съдържащите се в добавката флавоноиди, които ускоряват регенеративните свойства на костите и кожата. Действа като превантивно средство срещу свързаното с възрастта разграждане на костите и другите тъкани.

Освен това, гроздовите семена нормализират синтеза на колаген и еластин, което осигурява умерен ефект против стареене. Редица проучвания показват, че дългосрочната употреба на добавки с L-глутатион намалява възпалението и помага в борбата с болката в ставите и връзките.

Умствена дейност

Много проучвания демонстрират широк спектър от подобряващи мозъка свойства на хранителните добавки, съдържащи екстракт от гроздови семена. Това се свързва с действието на флавоноидите и редките съединения, съдържащи се в екстракта от гроздови семена (L-глутатион е едно от тях). Дългосрочната употреба на добавки предотвратява болестта на Алцхаймер, подобрява паметта и забавя свързаните с възрастта деградационни процеси в мозъка. Приемането му в ранна възраст също подобрява паметта, когнитивната функция. Освен това подобрява концентрацията и фокуса.

Подобрена функция на черния дроб и бъбреците

Приемът на екстракта има благоприятен ефект върху здравето на черния дроб и бъбреците. Благодарение на изобилието от полезни микроелементи и съединения. L-глутатион има защитен ефект върху черния дроб. Екстрактът от гроздови семки е полезен за поддържане на прочистващата функция на черния дроб и може също така да намали щетите, причинени от токсини (лекарства и др.). Добавката намалява ефекта на оксидативния стрес върху бъбречната тъкан, предотвратява възпалителните процеси и подобрява тяхната функция.

Кое е по-добро, добавка с екстракт или гроздови семена?

Въпреки факта, че добавките се извличат от самите гроздови семена, последните не винаги са ефективен аналог.

Основните причини, които правят добавката по-предпочитана:

– Технологиите позволяват екстракция със 100% запазване на свойствата на гроздовите семки (както водна екстракция, така и екстракция с CO2). Тоест добавката по никакъв начин не отстъпва на обикновените семена по отношение на ползите, но в същото време предоставя редица важни предимства;
– Добавките имат дълъг срок на годност и могат да се консумират целогодишно (а не само сезонно, като гроздето);
– Консумирането на големи количества грозде за получаване на ползите от семките може значително да увеличи количеството въглехидрати в диетата, което ще провокира растежа на телесните мазнини и ще увеличи производството на инсулин;
– Има доказателства, които предполагат, че яденето на големи количества грозде със семена може да причини възпалително заболяване на червата при някои хора с чувствителен стомашно-чревен тракт.
Освен това приема на добавката е по-достъпно в сравнение с цената на гроздето. Ето защо, ако основната цел е получаването на полезни свойства, добавките с екстракт от гроздови семки ще бъдат за предпочитане.

Съвременните технологии правят получаването на екстракт от гроздови семена доста лесно и евтино

И така, всяка секунда в тялото ни се образуват свободни радикали. Тези „счупени“ молекули помитат всичко по пътя си, разрушавайки клетъчните структури. Потокът от неблагоприятни екзогенни и ендогенни фактори просто не оставя шанс на антиоксидантната система да се бори успешно с този проблем. Излишъкът от свободни радикали лишава човек от красота и младост и може да доведе до опасни заболявания като атеросклероза, инфаркт или рак. Антиоксидантите идват на помощ, като неутрализират щетите, причинени на тялото от свободните радикали. Едно от най-силните вещества в тази група е екстрактът от гроздови семена. Това е склад за полезни хранителни вещества. Включените в състава компоненти ефективно се борят с оксидативния стрес и възвръщат младостта и силата на организма.

ВЕНИСХЕМО ПРОТЕКТ / ДИОСМИН / ХЕСПЕРИДИН / РУТИН – ХЕСПЕРИДИН / ДИОСМИН / РУТИН – ГРОЗДОВО СЕМЕ – ЗА ЗДРАВА КРЪВОНОСНА СИСТЕМА И УСЕЩАНЕ НА ЛЕКОТА И КОМФОРТ – Допринася за цялостната грижа и доброто състояние на вените, капилярите, венозните стени и хемороидалния сплит; Модулира метаболизма на съединителната тъкан в стените на кръвоносните съдове; Подобрява еластичността на кръвоносните съдове и проходимостта им; Подкрепя антиоксидантната и противовъзпалителната защита особено на малките кръвоносни съдове; Благоприятства здравината на съединителната тъкан, по-бързото зарастване на рани и цялостното здраве на кръвоносната система; Спомага на ензимната функция за разграждането на отпадните продукти и влияе благоприятно на противовъзпалителните процеси; Удължава действието на париеталния норепинефрин – хормон, участващ в свиването на кръвоносните съдове; Влияе на отичането на лимфата, като намалява диаметъра и налягането на лимфните съдове, увеличава броя на функциониращите лимфоцити и подобрява течимостта във вените; Способства за намаляване болката, тежестта и отоците на краката и глезените; Притежава противовъзпалителни, антитромботични и фибринолитични свойства; Успешно намалява възпалението и отока, при състояния като хемороиди, венозна недостатъчност и разширени вени; Поддържа нормалните функции на венозната система; Увеличава еластичността на кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението; Подпомага лечението на разширените вени, хемороидите и съпътстващите ги състояния; Стимулира нормалната микроциркулация във венозните съдове; Допринася за намаляване на тежестта, отоците и болките в крайниците; Влияе благоприятно за заздравяване структурата на вените; Съдейства за нормалното функциониране на кръвообращението и кръвоносните съдове; Намалява риска от усложнения при хронична венозна недостатъчност; Притежава противовъзпалителни, антитромботични и фибринолитични свойства; Проявява силно антиоксидантно действие; Не съдържат изкуствени оцветители, консерванти и ГМО; Изцяло натурални продукти, подходящи за вегани; СЪДЪРЖАНИЕ 60 веган капсули + 80 таблетки ДНЕВНА ДОЗА 2 капсули + 2 таблетки КУРС НА ТЕРАПИЯ 3 месеца

поръчай

Споделете тази статия


Call Now Button